Bedste vitaminer til børn: Her er de 7 bedste børnevitaminer i 2021

De bedste vitaminer til børn indeholder alle de vitaminer og mineraler, som børn ifølge Sundhedsstyrelsen bør indtage. Der findes børnevitaminer i form af vingummibamser, kapsler mv. Mulighederne er mange! Det bør dog lige nævnes, at de her smarte vitaminer selvfølgelig blot skal ses som et supplement til en ellers varieret kost. Udvælgelsen er i øvrigt hjulpet på vej af frisør-Camilla fra Hair-blog.dk. Her i denne guide med vitaminer til børn finder du de mest populære i markedet netop nu!

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer

Konklusion: Her er de bedste vitaminer til børn 🥇

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer er udvalgt af Kristina, som de bedste vitaminer til børn i maj 2021.

Bedste
Af Mor til to
Priser er opdateret i dag onsdag d. 19 maj 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 17. maj 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 17. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilke vitaminer til børn er bedst i test?

1. Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer - BEDST I TEST 🥇

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin m. jordbærsmag 60 stk Giv dine børn de bedste forudsætninger i hverdagen med bjørne-multivitaminer fra Kids Zoo. Multivitaminerne fra Kids Zoo indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til et normalt immunforsvar og A-vitamin der bidr... Læs mere hos Med24

2. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk. - BørnevitaminKalk + D-vitamin Tyggedyr fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder både D-vitamin og calcium, der har et utal af gavnlige virkninger på blandt andet... Læs mere hos Med24

3. Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin og mineraler 60 stk. pektin bjørne - BørnevitaminGiv dine børn de bedste forudsætninger i hverdagen med bjørne-multivitaminer fra Kids Zoo. Multivitaminerne fra Kids Zoo indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til et normalt immunfo... Læs mere hos Signatura

4. Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Tyggebjørne med Propolis og C-vitaminPropolis + C-vitamin Bjørne fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder Propolis, hyldebær, hyber og C-vitamin, der har et utal af gavnlige virkninger på immunforsvaret og... Læs mere hos Med24

5. VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk børnevitaminer

VitaYummy børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin er multivitaminer til børn iform af lækre, bløde og velsmagende vingummibjørne. Vingummierne er beriget med vitamin A, C, D, E, B6 og B12, samt biotin, zink og jod. Vingummierne indeholder bl.a. C vitamin der bidrager til immun... Læs mere hos Med24

6. Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 kapsler børnevitaminer

Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 kapsler børnevitaminer

Biosym børnevitaminer

BioSym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 stk - Børnevitamin80 tyggetabletter. OmniMini tyggetablet med naturlig jordbærsmag multivitamin og mineralpræparat med 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, udviklet specielt til børn fra 4 år og... Læs mere hos Signatura

7. Solaray Barne-Multi 100 tyggetabletter børnevitaminer

Solaray Barne-Multi 100 tyggetabletter børnevitaminer

Solaray børnevitaminer

multivitaminer til børnSolaray Barne-Multi er et multivitamin til børn. Vitaminerne kommer som tyggetabletterder har en naturlig smag af kirsebærså de let glider ned hos børnene. Barne-Multi har bl.a. et højt indhold af D-vitaminerder bidrager til normal... Læs mere hos Billigvoks

Vitaminer til børn er populære som aldrig før

Markedet for vitaminer til børn er kæmpestort. Derfor kan det være svært som forældre at gennemskue markedet og finde de bedste vitaminer til børn.

Vi har her gennemgået nogle af markedets mest populære vitaminer. Så du har lettere ved at træffe DIN beslutning.

Vi gennemgår også ofte stillede spørgsmål vedrørende vitaminer til børn, så du er godt klædt på til at foretage det rette valg for dit barn.

Er det nødvendigt at give sit barn vitaminer?

Mange forældre er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at give deres barn vitaminer som tilskud til kosten.

Sundhedsmyndighederne siger, at hvis barnet spiser en alsidig og varieret kost med fed fisk og masser af grøntsager, så er det ikke nødvendigt at supplere med vitaminer.

At undgå vitaminerne kræver altså en del omtanke i forbindelse med lavningen for at sikre, at alle er dækket helt ind med de vitaminer og mineraler, som de har brug for.

Det kan være en stor opgave i et hektiskt ugeprogram og derfor vælger mange også, at være på den sikre side ved at give deres barn vitaminer specielt sammensat til børn.

Hvad gør børnevitaminer for barnet?

Vi har alle brug for vitaminer og mineraler for, at vores kroppe kan fungere. Det gælder både børn og voksne.

De forskellige vitaminer er vigtige for en række af kroppens funktioner. Hvilke vitaminer der er vigtige for hvad, gennemgår vi senere.

Men vitaminer påvirker generelt:

  • Hjernefunktion
  • Hjertefunktion
  • Syn
  • Knogler
  • Hud
  • Hår
  • Negle

Og specielt i børneårene hvor barnet er i evig udvikling, er det vigtigt, at sørge for at kroppen har alt, hvad den skal bruge for at lave stærke knogler og en god muskulatur.

Men vitaminer og mineraler er også vigtige for barnets indlæring. De påvirker nemlig hjernefunktioner som hukommelsen.

Om vinteren er dagene korte og soltimerne er færre. Desuden opholder vi os mindre udendørs. Det gør, at børn kan komme i underskud af vigtige vitaminer som C- og D-vitamin. Med en daglig vitaminpille er de dækket ind hele året.

Vigtige vitaminer til børn

En god vitaminpille til børn er sammensat af de rette doser af alle de vitaminer og mineraler, som barnet har brug for.

Med mindre du virkelig interessere dig for kost og sundhed, så kan det være svært at huske, hvad de forskellige vitaminer gavner.

Det gennemgår vi kort her. Så vil du også kunne se vigtigheden af at sørge for, at barnet får de vitaminer, som det har brug for.

A-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. Styrker vækst, syn og hud.

A-vitamin findes i animalske produkter, fed fisk, mørkegrønne grøntsager og orange frugter (%citrusfrugter).

B-vitamin: Vigtig for nervesystemet, hjerte, hjerne, muskler, syn, negle, hår og hud. B-vitamin er også nødvendigt for at vi kan optage energi fra kosten.

Du skal være opmærksom på, at de vigtige amino transfedtsyre kun findes i animalske produkter. Det er derfor vigtigt at tage ekstra B12 hvis i lever vegansk.

B-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter og grøntsager. Samt kylling og fisk.

C-vitamin: Vigtig for immunforsvaret og for hjernefunktioner som hukommelse og logisk tænkning.

C-vitamin findes i citrusfrugter. Men også i grønne bladgrøntsager.

D-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. For små børn er D-vitamin desuden vigtig for deres evne til at optage calcium i kroppen. Men det er også vigtigt for knogler og tænder.

D-vitamin findes i fed fisk som sild og laks.

E-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. Virker samtidig som antioxidant.

E-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter, fisk, æg og nødder.

K-vitamin: Vigtig for at kroppen kan danne proteiner. Påvirker blodets evne til at koagulere.

K-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter, grønne bladgrøntsager, avocado, æg og kød.

Hvor gammelt skal barnet være for at få vitaminpiller til børn?

Vitaminpiller som dem vi har anmeldt her, må du først give til dit barn, når barnet er omkring 3 år gammelt.

Indtil da skal barnet bare have den daglige pipette med D-vitamin, som barnet skal have fra det er nyfødt og mindst til det er 2 år.

Gerne indtil barnet er 3 år gammelt og du kan begynde med almindelige vitaminer til børn.

De mange forskellige typer multivitaminer til børn

Som vi nævnte tidligere, er der et stort marked for vitaminer til børn. Den store konkurrence gør, at de enkelte mærker ikke kun skal lave et produkt, der lever op til sundhedsmyndighedernes henvisninger til indhold af vitaminer til børn.

De skal også sørge for, at lave et produkt der kan få dig til at vælge det frem for de andre mærker, der også står på hylden i supermarkedet eller på apoteket.

Der hvor fokus virkelig er blevet sat ind er på udseende, tygge oplevelse og smag.

Hvor vitaminpiller til børn længe har kunnet fås som tyggetabletter, så var smagen for år tilbage meget syntetisk og faldt langt fra i alle børns smag. I dag er smagen meget mere børnevenlig.

Smagsvarianterne er ofte jordbær og hindbær.

Der findes 3 forskellige slags vitaminer til børn på markedet.

Det drejer sig om:

  • Tyggetabletter
  • Vingummi vitaminer
  • Vitamin på flaske

Tyggetabletter som vitaminpiller til børn er en rigtig god idé, fordi de fleste børn ikke bryder sig om at skulle sluge piller. Tyggetabletter kan knuses mellem tænderne uden, at de smager grimt.

Vingummi vitaminer er det nyeste på markedet. Her er de vigtige vitaminer og mineraler forklædt som noget, der mest minder om en vingummi. Både i form, smag og tygge oplevelse.

Denne form for vitaminpille til børn er super populær. Vingummi vitaminerne fås i flere udgaver og også i forskellig farve og smag.

Flydende vitamin er ofte kosttilskud som fiskeolie eller levertran, men du kan også få flydende multivitamin, som helt dækker barnet ind. De flydende vitaminer er også tilsat smag for at gøre dem mere børnevenlige.

Styrk dit barns immunforsvar og gør vitaminpillen til en god vane

Der er ingen tvivl om, at du styrker dit barns immunforsvar, når du sørger for, at barnet er helt dækket ind med vitaminer og mineraler enten gennem kosten eller gennem vitaminer til børn.

Det er ikke kun børn, der har brug for at være dækket ind med vitaminer og mineraler. Det har unge mennesker, voksne og ældre også.

Behovet for sammensætningen af vitaminer ændres gennem årene og det er derfor vigtigt, at tage vitaminer der passer til aldersgruppen.

Hvis du starter med at give dit barn vitaminpiller, mens det er lille og gør det til en naturlig vane hver morgen.

Så er sandsynligheden for at barnet tager den gode vane med ind i ungdoms- og voksenlivet stor.

Find mere information hos forhandleren

Vi har her samlet nogle af de bedste vitaminer til børn og gennemgået generel information om børnevitaminer.

Hvis du gerne vil vide mere om et par produkterne eller hvis du gerne vil lave en bestilling, så har vi lagt link ind direkte til forhandlerne.

På deres hjemmeside kan du finde alt den information, du har brug for.

Vi håber, vi har været dig til hjælp med at vælge den bedste vitamin løsning til DIT barn.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 børnevitaminer, har Kristina valgt Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne 60 stk , som de bedste børnevitaminer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære børnevitaminer, herunder bl.a. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk, Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne 60 stk, Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne 60 stk & VitaYummy Kids Multivitamin 60 stk... klik her for at se de resterende!

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
43 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5