Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste vitaminer til børn: Se de 6 udvalgte vitaminer med smag i 2021

Bedste vitaminer til børn: Se de 6 udvalgte vitaminer med smag i 2021

De bedste vitaminer til børn indeholder alle de vitaminer og mineraler, som børn ifølge Sundhedsstyrelsen bør indtage. Der findes børnevitaminer i form af vingummibamser, kapsler mv. Mulighederne er mange! Det bør dog lige nævnes, at de her smarte vitaminer selvfølgelig blot skal ses som et supplement til en ellers varieret kost. Udvælgelsen er i øvrigt hjulpet på vej af frisør-Camilla fra Hair-blog.dk. Her i denne guide med vitaminer til børn finder du de mest populære i markedet netop nu!

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 5 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 17. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Konklusion: Her er de bedste vitaminer til børn

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer er udvalgt af Kristina Bonde, som de bedste vitaminer til børn i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af vitaminer til børn

De bedste vitaminer til børn er de børnevitaminer, som barnet spiser med glæde og uden at det går ud over husfreden. Det er selvfølgelig også de børnevitaminer, som indeholder netop de vitaminer og mineraler som børn i voksealderen har brug for.

Børnevitaminer findes som både tyggetabletter, vingummibamser, kapsler og som flydende vitaminer til børn. Jeg kigger nærmere på dem alle senere i artiklen.

Først vil jeg gennemgå de absolut bedste vitaminer til børn, så du kan gøre dit valg blandt kvalitets børnevitaminer, som du trygt kan give dit barn.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber vitaminer til børn

 1. Vælg vitaminer til børn der passer til aldersgruppen - Det er vigtigt, at du køber børnevitaminer, der passer til aldersgruppen, da vitamin og mineral behovet ændres i takt med at barnet udvikler sig.
 2. Vælg en vitaminpille der kun skal tages én gange dagligt - Det er lettest at gøre vitaminpillen til en god vane, hvis du kun skal huske barnet på vitaminpillen én gang om dagen. De fleste vælger at give vitaminer til morgenmaden.
 3. Vælg en variant barnet kan lidt - Vælg den variant som barnet synes bedst om. Jo mindre en kamp der er omkring vitaminpillen, jo bedre vaner kan du give dit barn. Vingummi vitaminpiller til børn er derfor ikke uden grund i høj kurs.

Hvilke vitaminer til børn er bedst i test?

1. Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin m. jordbærsmag 60 stk Giv dine børn de bedste forudsætninger i hverdagen med bjørne-multivitaminer fra Kids Zoo. Multivitaminerne fra Kids Zoo indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til et normalt immunforsvar og A-vitamin der bidr... Læs mere hos Helsegrossisten

Vitaminer til børn med jordbærsmag, tyggebjørnene er et velsmagende kosttilskud til børn fra 1-10 år, indeholder kun naturlig farve og smag & ingen kunstige søde- eller tilsætningsstoffer / gluten eller æg.

2. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr 60 stk. - BørnevitaminKalk + D-vitamin Tyggedyr fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder både D-vitamin og calcium, der har et utal af gavnlige virkninger på blandt andet... Læs mere hos Helsegrossisten

3. Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Kids Zoo Multivitaminer + Mineraler til børn indeholder blandt andet plantebaseret D3-vitamin og er 100% vegansk Kids Zoo Multivitamin + Mineraler er et kosttilskud der består af vegansk vingummi formet som sjove, vilde dyr, tilsat 13 forskellige vitamine... Læs mere hos Med24

Velsmagende og nemme at tygge, fri for kunstige tilsætningsstoffer og kunstige sødemidler & bidrager til udviklingen af børns kognitive funktioner.

4. Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne børnevitaminer

Kids Zoo børnevitaminer

Tyggebjørne med Propolis og C-vitaminPropolis + C-vitamin Bjørne fra Kids Zoo er et kosttilskud, der er specielt udviklet til børn. Tyggedyrene indeholder Propolis, hyldebær, hyber og C-vitamin, der har et utal af gavnlige virkninger på immunforsvaret og... Læs mere hos Med24

5. VitaYummy Kids Multivitamin børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin børnevitaminer

VitaYummy børnevitaminer

VitaYummy Kids Multivitamin er multivitaminer til børn iform af lækre, bløde og velsmagende vingummibjørne. Vingummierne er beriget med vitamin A, C, D, E, B6 og B12, samt biotin, zink og jod. Vingummierne indeholder bl.a. C vitamin der bidrager til immun... Læs mere hos Med24

Kosttilskud til børn, vingummi konsistens, for en afbalanceret, sund livsstil, velsmagende, nemme at tygge og sluge, vedligeholder kroppen & veganske.

6. Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn (kapsler) børnevitaminer

Biosym OmniMini Multivitamin Til Børn (kapsler) børnevitaminer

Biosym børnevitaminer

BioSym OmniMini Multivitamin Til Børn 80 stk - Børnevitamin80 tyggetabletter. OmniMini tyggetablet med naturlig jordbærsmag multivitamin og mineralpræparat med 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, udviklet specielt til børn fra 4 år og... Læs mere hos Helsegrossisten

Multivitamin med 22 vigtige næringsstoffer, bidrager til et normal immunsystem & vegansk.

Vitaminer til børn er populære som aldrig før

Markedet for vitaminer til børn er kæmpestort. Derfor kan det være svært som forældre at gennemskue markedet og finde de bedste vitaminer til børn.

Vi har her gennemgået nogle af markedets mest populære vitaminer. Så du har lettere ved at træffe DIN beslutning.

Vi gennemgår også ofte stillede spørgsmål vedrørende vitaminer til børn, så du er godt klædt på til at foretage det rette valg for dit barn.

Er det nødvendigt at give sit barn vitaminer?

Mange forældre er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at give deres barn vitaminer som tilskud til kosten.

Sundhedsmyndighederne siger, at hvis barnet spiser en alsidig og varieret kost med fed fisk og masser af grøntsager, så er det ikke nødvendigt at supplere med vitaminer.

At undgå vitaminerne kræver altså en del omtanke i forbindelse med lavningen for at sikre, at alle er dækket helt ind med de vitaminer og mineraler, som de har brug for.

Det kan være en stor opgave i et hektiskt ugeprogram og derfor vælger mange også, at være på den sikre side ved at give deres barn vitaminer specielt sammensat til børn.

Hvad gør børnevitaminer for barnet?

Vi har alle brug for vitaminer og mineraler for, at vores kroppe kan fungere. Det gælder både børn og voksne.

De forskellige vitaminer er vigtige for en række af kroppens funktioner. Hvilke vitaminer der er vigtige for hvad, gennemgår vi senere.

Men vitaminer påvirker generelt:

 • Hjernefunktion
 • Hjertefunktion
 • Syn
 • Knogler
 • Hud
 • Hår
 • Negle

Og specielt i børneårene hvor barnet er i evig udvikling, er det vigtigt, at sørge for at kroppen har alt, hvad den skal bruge for at lave stærke knogler og en god muskulatur.

Men vitaminer og mineraler er også vigtige for barnets indlæring. De påvirker nemlig hjernefunktioner som hukommelsen.

Om vinteren er dagene korte og soltimerne er færre. Desuden opholder vi os mindre udendørs. Det gør, at børn kan komme i underskud af vigtige vitaminer som C- og D-vitamin. Med en daglig vitaminpille er de dækket ind hele året.

Vigtige vitaminer til børn

En god vitaminpille til børn er sammensat af de rette doser af alle de vitaminer og mineraler, som barnet har brug for.

Med mindre du virkelig interessere dig for kost og sundhed, så kan det være svært at huske, hvad de forskellige vitaminer gavner.

Det gennemgår vi kort her. Så vil du også kunne se vigtigheden af at sørge for, at barnet får de vitaminer, som det har brug for.

A-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. Styrker vækst, syn og hud.

A-vitamin findes i animalske produkter, fed fisk, mørkegrønne grøntsager og orange frugter (%citrusfrugter).

B-vitamin: Vigtig for nervesystemet, hjerte, hjerne, muskler, syn, negle, hår og hud. B-vitamin er også nødvendigt for at vi kan optage energi fra kosten.

Du skal være opmærksom på, at de vigtige amino transfedtsyre kun findes i animalske produkter. Det er derfor vigtigt at tage ekstra B12 hvis i lever vegansk.

B-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter og grøntsager. Samt kylling og fisk.

C-vitamin: Vigtig for immunforsvaret og for hjernefunktioner som hukommelse og logisk tænkning.

C-vitamin findes i citrusfrugter. Men også i grønne bladgrøntsager.

D-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. For små børn er D-vitamin desuden vigtig for deres evne til at optage calcium i kroppen. Men det er også vigtigt for knogler og tænder.

D-vitamin findes i fed fisk som sild og laks.

E-vitamin: Vigtig for immunforsvaret. Virker samtidig som antioxidant.

E-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter, fisk, æg og nødder.

K-vitamin: Vigtig for at kroppen kan danne proteiner. Påvirker blodets evne til at koagulere.

K-vitamin findes i mejeriprodukter, kornprodukter, grønne bladgrøntsager, avocado, æg og kød.

Hvor gammelt skal barnet være for at få vitaminpiller til børn?

Vitaminpiller som dem vi har anmeldt her, må du først give til dit barn, når barnet er omkring 3 år gammelt.

Indtil da skal barnet bare have den daglige pipette med D-vitamin, som barnet skal have fra det er nyfødt og mindst til det er 2 år.

Gerne indtil barnet er 3 år gammelt og du kan begynde med almindelige vitaminer til børn.

De mange forskellige typer multivitaminer til børn

Som vi nævnte tidligere, er der et stort marked for vitaminer til børn. Den store konkurrence gør, at de enkelte mærker ikke kun skal lave et produkt, der lever op til sundhedsmyndighedernes henvisninger til indhold af vitaminer til børn.

De skal også sørge for, at lave et produkt der kan få dig til at vælge det frem for de andre mærker, der også står på hylden i supermarkedet eller på apoteket.

Der hvor fokus virkelig er blevet sat ind er på udseende, tygge oplevelse og smag.

Hvor vitaminpiller til børn længe har kunnet fås som tyggetabletter, så var smagen for år tilbage meget syntetisk og faldt langt fra i alle børns smag. I dag er smagen meget mere børnevenlig.

Smagsvarianterne er ofte jordbær og hindbær.

Der findes 3 forskellige slags vitaminer til børn på markedet.

Det drejer sig om:

 • Tyggetabletter
 • Vingummi vitaminer
 • Vitamin på flaske

Tyggetabletter som vitaminpiller til børn er en rigtig god idé, fordi de fleste børn ikke bryder sig om at skulle sluge piller. Tyggetabletter kan knuses mellem tænderne uden, at de smager grimt.

Vingummi vitaminer er det nyeste på markedet. Her er de vigtige vitaminer og mineraler forklædt som noget, der mest minder om en vingummi. Både i form, smag og tygge oplevelse.

Denne form for vitaminpille til børn er super populær. Vingummi vitaminerne fås i flere udgaver og også i forskellig farve og smag.

Flydende vitamin er ofte kosttilskud som fiskeolie eller levertran, men du kan også få flydende multivitamin, som helt dækker barnet ind. De flydende vitaminer er også tilsat smag for at gøre dem mere børnevenlige.

Styrk dit barns immunforsvar og gør vitaminpillen til en god vane

Der er ingen tvivl om, at du styrker dit barns immunforsvar, når du sørger for, at barnet er helt dækket ind med vitaminer og mineraler enten gennem kosten eller gennem vitaminer til børn.

Det er ikke kun børn, der har brug for at være dækket ind med vitaminer og mineraler. Det har unge mennesker, voksne og ældre også.

Behovet for sammensætningen af vitaminer ændres gennem årene og det er derfor vigtigt, at tage vitaminer der passer til aldersgruppen.

Hvis du starter med at give dit barn vitaminpiller, mens det er lille og gør det til en naturlig vane hver morgen.

Så er sandsynligheden for at barnet tager den gode vane med ind i ungdoms- og voksenlivet stor.

Find mere information hos forhandleren

Vi har her samlet nogle af de bedste vitaminer til børn og gennemgået generel information om børnevitaminer.

Hvis du gerne vil vide mere om et par produkterne eller hvis du gerne vil lave en bestilling, så har vi lagt link ind direkte til forhandlerne.

På deres hjemmeside kan du finde alt den information, du har brug for.

Vi håber, vi har været dig til hjælp med at vælge den bedste vitamin løsning til DIT barn.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 børnevitaminer, har Kristina Bonde valgt Kids Zoo Multivitamin Gelé Bjørne børnevitaminer, som de bedste børnevitaminer i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære børnevitaminer, herunder bl.a. Kids Zoo Kalk + D-vitamin Tyggedyr, Kids Zoo Multivitamin Pektin Bjørne, Kids Zoo Propolis + C-vitamin Bjørne & VitaYummy Kids Multivitamin... klik her for at se de resterende!

6 ofte stillede spørgsmål om vitaminer til børn

Må små børn spise vitaminpiller til børn?

Du må starte med at give dit barn børnevitaminer, når barnet er 3 år gammelt.

Hvad er vitaminer til børn godt for?

Vitaminer til børn påvirker barnets hjerte- og hjernefunktion, deres syn, knogler, hud, hår og negle.

Har børnevitaminer indflydelse på indlæringen?

Ja, de rigtige vitaminer og mineraler er vigtige for barnets indlæring, da vitamin og mineralsammensætningen påvirker hjernefunktioner som hukommelsen.

Er det særlig vigtigt at give børn vitaminpiller om vinteren?

Ja, det er særlig vigtigt at give børn vitaminpiller om vinteren, hvor de opholder sig mere indendørs og derfor ikke får så meget C og D vitamin som om sommeren.

Er det overhovedet nødvendigt at give sit barn vitaminpiller?

Dit barn behøver ikke at spise vitaminpiller, hvis barnet spiser en alsidig og varieret kost, men hvis du er i tvivl om barnet spiser nok af de sunde vitaminer og mineraler, så bør du give dit barn vitaminpiller til børn.

Er der sukker eller sødemiddel i vitaminer til børn?

Ja, der er sukker eller kunstig sødemiddel i de fleste vitaminer til børn, da det gør dem mere spiselige for børnene.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Solaray Barne-Multi (tyggetabletter).

Anbefalingerne er givet af • Tigerspringers børneguru
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at hun har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
44 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5