Væghængt puslebord: Her er de 5 bedste pusleborde til væggen i 2021

Væghængt puslebord: Her er de 5 bedste pusleborde til væggen i 2021

Det bedste væghængte puslebord fylder minimalt når det er slået op, har en god bredde til en puslepude og mulighed for opbevaring af bl.a. bleer. Man kan bl.a. købe væghængte pusleborde i træ, metal og plast. Vægpusleborde i metal er lidt dyrere, hvor dem i træ er bedst sælgende. Vælg en model hvor sikkerheden er i top og sørg altid for, at det er korrekt monteret i væggen. Følg altid den medfølgende instruktion til ophæng. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære modeller blandt danske familier netop nu!

Af Mor til to
Priser er opdateret i dag lørdag d. 31 juli 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 1. juni 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 5. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Vegga Hvid inkl. madras væghængt puslebord

Konklusion: Her er det bedste væghængte puslebord

Vegga Hvid inkl. madras væghængt puslebord er udvalgt af Kristina, som det bedste væghængte puslebord i juli 2021.

Bedste

Et væghængt puslebord er perfekt til dig, der bor på lidt plads eller dig, der gerne vil have gemt pusleområdet væk, når det ikke er i brug.

Med et væghængt puslebord får du plads til både puslepude, bleer og vådservietter uden at det fylder meget i boligen fordi selve puslebordpladen kan slås op, så den 1. Ikke fylder, 2. Gemmer rodet væk og 3. Passer ind overalt i boligen.

Væghængte pusleborde fåes i både træ, formstøbt plast og metal. De indeholder varierende mulighed for opbevaring af for eksempel bleer, vådservietter og lotions.

De væghængte pusleborde vi gennemgår i denne artikel er alle sikkerhedsgodkendte og samtidig har de alle fået rosende ord med på vejen af eksperterne og ikke mindst forbrugerne.

3 gode råd til dig der skal til at købe et væghængt puslebord

 1. Vælg et design som passer ind i jeres boligstil: Med et væghængt puslebord har du virkelig mulighed for at løse alle de praktiske udfordringer vedrørende pusle seancerne og samtidig få et møbel til huset, der ikke optager meget plads og ikke skriger af babyudstyr. Vælg en model der også når den er opslået har et lækkert design.
 2. Vælg et væghængt puslebord med opbevaring: Når den lille skal pusles, har du brug for at have bleer, vådservietter og lotions ved hånden. Vælg et væghængt puslebord med plads til opbevaring, så du har alt ved hånden og minimere rod i værelset.
 3. Vælg materiale ud fra praktiske eller æstetiske forhold: Væghængte pusleborde findes i både træ, plast og stål. Der er ikke en type, der er bedre end andre, så i sidste ende må dit valg vedrørende materiale afhænge af æstetiske hensyn eller af praktiske hensyn, som let rengøring, vægt eller lignende.

Hvilket væghængte puslebord er bedst i test?

1. Vegga Hvid inkl. madras væghængt puslebord

Vegga Hvid inkl. madras væghængt puslebord

Væghængt puslebord i metal med ekstra høj bæreevne

Vegga - også kaldet Pippi puslebordet - er en klassiker indenfor væghængte pusleborde. Bo Ekström, er designer og innovatør af puslebordet som er væghængt og den første der opfandt ideen med at puslebordet kan hænge på væggen. Det væghængte metal puslebor... Læs mere hos Babyshower

2. Nathi whitewash design væghængt puslebord

Nathi whitewash design væghængt puslebord

Pladsbesparende puslebord til væggen i bøg

Fremstillet af formpresset bøg. ( Klasse A) og overfladebehandlet til den højeste kvalitet. Puslebordet leveres incl. en puslemadras. Puslebordet er nemt at montere og kan stort set monteres overalt. Derudover er det meget nemt at betjene. Der er 2 indbyg... Læs mere hos Babyshower

3. BabyDan Sofie væghængt puslebord

BabyDan Sofie væghængt puslebord

BabyDan væghængt puslebord

Køb Baby Dan Sofie væghængt puslebord online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

4. Babydan Sofie (metal) væghængt puslebord

Babydan Sofie (metal) væghængt puslebord

BabyDan væghængt puslebord

Køb Baby Dan Sofie væghængt puslebord metal i hvid online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

5. Leander Wally, Dusty Grey væghængt puslebord

Leander Wally, Dusty Grey væghængt puslebord

Leander væghængt puslebord

Forventet leveringsdato er pt. ukendt Wally™ væghængt puslebord er inspireret af en dråbe. Let og svævende. Med dit barn på armen folder du det væghængte puslebord ud og lægger dit barn til rette på puden. Puslepuden er lavet i et blødt materiale, der m... Læs mere hos Kære Børn

Bliv klogere på alle fordelene ved et væghængt puslebord

Når du skal finde de absolut bedste væghængte puslebord til din familie, så skal puslebordet leve op til en række krav for at kunne dække dine behov. Nogle er du sikkert allerede blevet opmærksom på, andre vil du blive præsenteret for i denne artikel.

Vi har allerede gennemgået de mest anmelderroste væghængte pusleborde. Det er alle pusleborde, som du trygt kan købe.

Hvilket et af dem der er det bedste væghængte puslebord for dig, vil du blive meget klogere på, inden du er færdig med at læse her. Vi gennemgår nemlig de forskellige muligheder du har og også hvilke overvejelser du bør gøre dig, før du tager dit valg.

Hvorfor skal jeg vælge et væghængt puslebord?

De væghængte pusleborde er mere populære end nogensinde før. Vores store glæde ved den væghængte udgave af puslebordet skyldes flere ting. Det er blandt andet fordi at:

 • Et væghængt puslebord er pladsbesparende
 • Et væghængt puslebord gemmer rodet væk
 • Et væghængt puslebord tager ikke fokus fra den øvrige stil i boligen

En nyfødt bruger 6 - 10 bleer om dagen. Dette tal reduceres til omkring 5 - 7 bleer om dagen når barnet er omkring 9 måneder. Det er mange besøg på puslebordet.

Hvor pladsbesparende er et væghængt puslebord?

Væghængte puslebordet bliver ofte solgt på, at de er smarte og pladsbesparende og det er de virkelig. Nøjagtig hvor pladsbesparende de er, minder vi dig om nu. Det er jo super ærgerligt at have købt et almindeligt puslebord og senere fortryde, fordi der er så mange flere fordele ved et væghængt puslebord

Et væghængt puslebord optager ikke meget plads i rummet

Det kan være, at du bor i en mindre bolig, eller kun har et mindre værelse, der kan bruges som værelse til den lille ny. Et lille barn kræver ikke noget stort værelse, men for jer som forældre er det vigtigt, at i bruger de få kvadratmeter fornuftigt og får mest ud af dem.

En smart måde at spare gulvplads på, er ved at vælge et væghængt puslebord. Det væghængte puslebord frigiver nemlig gulvpladsen nedenunder, som kan bruges til opbevaring eller som et del af legearealet. Ydermere frigiver det også plads i hele rummet, da puslebordet jo er opslået, når det ikke er i brug og derfor kun optager omkring 20 cm plads ud fra væggen.

Når det er tid til at pusle den lille, så er det bare at slå det væghængte puslebord ned og så er den lille klar til at få en ren ble.

Et væghængt puslebord gemmer rodet væk

Vi kan ikke komme udenom, at der med en lille ny verdensborger medfølger en masse nyt udstyr til boligen. Når der pludselig også skal være plads til bleer, lotions, vådservietter mm, så kommer der for eksempel hurtigt til at se rodet ud på puslebordet.

Et almindeligt puslebord byder også ofte på en form for opbevaring. Det kan være en hylde eller lignende. Problemet er bare, at rodet på hylderne kommer til frit skue for alle og kan være en stressfaktor i hverdagen, hvis du godt kan lide at bo minimalistisk og ryddeligt.

Med et væghængt puslebord kan du gemme rodet væk og alligevel have alt, hvad du har brug for lige ved hånden, når du skal pusle den lille. Væghængte pusleborde er nemlig utrolig smart indrettet.

Udover at indeholde selve puslepladen så er der også altid hyldeplads, som passer perfekt til bleer, vådservietter og hvad du ellers har brug for, når du pusler den lille. Når bleen er skiftet, skal du blot klappe puslepladen op og så er bleer, vådservietter mm skjult indtil næste gang puslebordet skal i brug.

Med et væghængt puslebord overtager baby ikke hele boligen

En lille ny baby er en ubeskrivelig lykke for hele familien, men små børn og specielt alt deres udstyr, legetøj mm kan let komme til at fylde hele boligen. For nogen er det kun hyggeligt og en del af at være en børnefamilie. Andre vil stadig gerne kunne have en bolig, hvor indretningen spiller maks hele tiden.

Hører du til sidstnævnte gruppe, så har du endnu en grund til at vælge et væghængt puslebord. Med et væghængt puslebord, så optager puslebordet først og fremmest ikke særlig meget plads, når det er slået op, men vigtigt i denne forbindelse er, at puslebordet når det er opslået ikke på nogen måde skriger børnemøbel.

Du kan altså sagtens hænge puslebordet i dit soveværelse, på badeværelset eller hvor det er mest praktisk - og der er plads. Det kommer ikke til at ødelægge stilen i rummet.

Hvis du ønsker at få et væghængte puslebord til at falde mere i et med det øvrige møblement, så kan du lime en plakat eller smukt tapet på forsiden, således at puslebordet ligner et billede, når du slår pusle klappen op.

Hæng det væghængte puslebord i en god arbejdshøjde

Når du skal have hængt det væghængte puslebord op, så er det selvfølgelig vigtigt, at du finder en placering i hjemmet, hvor puslebordet ikke er i vejen og samtidig er let at komme til for dig.

Men når du skal hænge et væghængt puslebord op, så er det vigtigste, at du hænger det i den rette højde. Og den rette højde afhænger af din højde. Du kommer til at stå ved puslebordet rigtig mange gange og derfor er det også særdeles vigtigt, at du får en god arbejdsstilling.

Hvis du har svært ved at fornemme den rette højde på øjemål, så prøv at forestille dig at pusler den lille på forskellige overflader som køkkenbordet, skrivebordet, en hylde eller lignende, simpelthen for at få en fornemmelse af, hvad der er en behagelig arbejdshøjde for dig.

Det er bedre at prøve sig frem, inden du finder boremaskinen frem og hænger puslebordet op. Det er langt mere tidskrævende at skulle lappe huller i væggen og male over.

Skal puslebordet være lavet i træ, plast eller metal?

Der findes rigtig mange forskellige væghængte pusleborde derude, som du kan vælge mellem. Det gør også, at du har et valg, når det kommer til materialer. De fleste væghængte pusleborde er lavet af enkelt træ, plast eller metal.

Væghængte pusleborde i træ kan fåes i mange udformninger. Nogle er lavet af udskåret træ, andre er lavet i formstøbt finer, det kunne være formstøbt birkefiner. Er materiale der ofte ses i væghængte pusleborde.

Du finder både væghængte pusleborde i træ stående i råt træ men også ofte som hvidmalet. Et væghængt træpuslebord passer godt ind i den nordiske boligstil.

Væghængte pusleborde i plast er også vældig populære. De er utrolig let at rengøre og så kan du formstøbe plast i lækre runde former, som er appellerende til mange.

De væghængte pusleborde der er lavet i formstøbt plast, er lige så robuste som dem af træ eller metal.

Væghængte pusleborde i metal er også en favorit blandt mange nybagte forældre. Det stramme design virker tiltrækkende på mange og så udstråler metallet en robusthed og samtidig en lethed med de lige linjer, som mange synes om.

Lad sikkerheden være i top

Når det kommer til at vælge det bedste væghængte puslebord til dig og din familie, så bør sikkerhed være den vigtigste faktor i dit valg. Det er alle forældre værste mareridt at deres barn skulle komme til skade på puslebordet. Enten ved at falde ned eller ved at få fingre eller tæer i klemme.

Vælger du et væghængt puslebord er endnu en faktor, at det skal hænges forsvarligt op. Vælg derfor altid et godkendt væghængt puslebord som dem vi har præsenteret dig for her.

Sådan sørger du for at sikkerheden er i top når du har et væghængt puslebord

 • Vælg et godkendt væghængt puslebord.
 • Hæng det væghængte puslebord op på en væg, hvor skruerne kan få ordentlig fat (undgå at ramme fuger, gips og andre porøse materialer).
 • Anvend altid de medfølgende skruer, beslag mm.
 • Sørg for at have en god arbejdshøjde på puslebordet, så du har godt styr på barnet.
 • Lad aldrig barnet være uden opsyn på puslebordet.
 • Vælg et puslebord hvor der ikke er samlinger, som barnet kan få fingre eller tæer i klemme i. (Det forbehold er taget ved puslebordene vi har gennemgået her!)
 • Er du bange for at barnet skal falde ned,, så kan du vælge en model med faste kanter.
 • Har det væghængte puslebord tidligere været hængt op et andet sted så check at hængsler, skinner mm ikke er blevet beskadiget.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 vægthængte pusleborde, har Kristina valgt Vegga Hvid inkl. madras , som det bedste væghængt puslebord i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære vægthængte pusleborde, herunder bl.a. Nathi whitewash design, BabyDan Sofie, Babydan Sofie (metal) & Leander Wally, Dusty Grey.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

5 ofte stillede spørgsmål om pusleborde til væggen

Nej, det skal du ikke regne med. Det er mere undtagelsen, at der medfølger puslepude end det er reglen.

Ja, når du køber et væghængt puslebord, så medfølger de nødvendige skruer, beslag mm samt en udførlig brugsanvisning.

Den anbefalede maksimal vægt varierer fra model til model, men ligger typisk mellem 25 og 50 kg.

Det afhænger af, hvilken model du vælger. Men du skal beregne mellem 16 - 30 cm, som lukket dybdemål.

Puslebordet er i brug indtil barnet er klar til at smide bleen. Det sker ofte omkring 3 års alderen, men kan varierer meget.

Bedøm denne artikel
27 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5