Bedste slyngevugge: Her er de 5 bedste slyngevugger i 2021

Den bedste slyngevugge er den der har en beroligende effekt på dit barn og hjælper det til at få en bedre søvn. En hængevugge er det samme. At få et spædbarn til at sove kan være lidt af en opgave selv for de mest garvede forældre. Slyngevuggen er derfor et godt alternativ til turene med barnet i favnen, rundt og rundt i værelset, omend det også er hyggeligt når tiden er til det. Vælg en slyngevugge med motor hvis du vil gøre det bedst muligt for dit barn! Her i denne slyngevugge guider finder du de mest populære modeller netop nu!

Moonboon Økologisk slyngevugge slyngevugge

Konklusion: Her er den bedste slyngevugge 🥇

Moonboon Økologisk slyngevugge slyngevugge er udvalgt af Kristina, som den bedste slyngevugge i maj 2021.

Bedste
Af Mor til to
Priser er opdateret i dag onsdag d. 19 maj 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 10. maj 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 19. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilken slyngevugge er bedst i test?

1. Moonboon Økologisk slyngevugge slyngevugge - BEDST I TEST 🥇

Moonboon Økologisk slyngevugge slyngevugge

Moonboon slyngevugge

En elegant tværpind i mørkt valnøddetræ, en madras med et 100% naturligt, allergivenligt fyld af kapok og stofsider i blødt, økologisk bomuld. Mere er der ikke brug for, når dit barn skal sove trygt. Og så er slyngevuggen GOTS certificeret. Moonboon slyng... Læs mere hos Moonboon

2. Moonboon Økologisk slyngevugge + Vuggemotor slyngevugge

Moonboon Økologisk slyngevugge + Vuggemotor slyngevugge

Moonboon slyngevugge

Nogle ting skal bare ikke skilles ad, så her får du både vores slyngevugge og motor på samme tid. Man kunne kalde det to i én, men vi kalder det en sampak, og det er faktisk et rigtigt godt tilbud. Du sparer 395 kr. Moonboon slyngevuggen er kåret som "bed... Læs mere hos Moonboon

3. NONOMO Hængevugge Med Uld Madras Natur slyngevugge

NONOMO Hængevugge Med Uld Madras Natur slyngevugge

Nonomo slyngevugge

Læs mere hos Babysam

4. NONOMO Hængevugge Grå slyngevugge

NONOMO Hængevugge Grå slyngevugge

Nonomo slyngevugge

Hvad gør NONOMO® Baby Hængekøje så speciel? - Kan bruges i alderen 0-2,5 år (0-15 kg) - Hvis dit barn har svært ved at falde i søvn, vil NONOMO® Baby Hammock hjælpe på en naturlig måde ved at rokke dit barn op og ned, ligesom i mors mave. - NONOMO® Bab... Læs mere hos Babysam

5. NONOMO Hængevugge Tvilling Natur slyngevugge

NONOMO Hængevugge Tvilling Natur slyngevugge

Nonomo slyngevugge

Nu kan du også få NONOMO hængevuggen til dine tvillinger! Og så er det slut med dårlig samvittighed over ikke at kunne være der for begge børn samtidigt. Imens den ene tvilling nyder at ligge i hængevuggen rokkende op og ned, som i mors mave, kan den ande... Læs mere hos Babysam

Slyngevugger er populære som aldrig før

Slyngevugger er ekstremt populære blandt småbørnsfamilier. Det er de, fordi de har en fantastisk effekt på små børn, der har svært ved at falde i søvn.

Mange nye forældre bruger timevis med gåture med barnevognen i alt slags vejr for at få den lille til at sove. Frisk luft og lange gåture er sundt for både forældre og barn men alt med måde.

Derfor vælger mange at investere i en slyngevugge.

Med en slyngevugge kan du nemlig lade barnevognen stå, når det regner eller tiden ikke er til det og i stedet lade barnet falde i søvn i slyngevuggen.

Slyngevuggen bruger nemlig de sammen rokkende bevægelser, som barnet oplever i barnevognen.

Hvis du gerne vil slippe for selv at vugge slyngevuggen, så kan du købe en vuggemotor til slyngevuggen.

De findes i forskellige mærker og med smarte funktioner som timer og automatisk stop, hvis slyngevuggen kommer ud af balance.

Slyngevuggen efterligner tryk og bevægelse fra livmoderen

Det er alment kendt at en slyngevugge er super velegnet til at få urolige børn til at falde i søvn eller til at hjælpe barnet med at få et godt søvnmønster.

Eksperterne er enige om, at grunden til at slyngevuggen har så stor effekt er, at den omslynger barnet på samme måde, som da barnet stadig var i livmoderen. Det giver tryghed.

Samtidig er de vuggende bevægelser også de samme som i livmoderen. Det er derfor små børn finder det beroligende, når de vugges på armen, i barnevognen, i bilsædet eller i en slyngevugge.

Dit barn kan bruge slyngevuggen helt op til 6 måneders alderen

Mange er i tvivl om hvor længe en slyngevugge er relevant. Producenternes vurdering er, at børn op til 6 måneders alderen kan have stor glæde af en slyngevugge.

Og du kan jo starte med at bruge slyngevuggen helt fra barnet er nyfødt. Et helt lille barn må selvfølgelig ikke være uden opsyn.

Tilbehør til slyngevugger

Fordi slyngevuggen er blevet så populær som den er, så er der selvfølgelig også produceret ekstraudstyr specielt designet til denne type vugge.

Når vi kalder det for ekstraudstyr, så er det, fordi det som regel ikke følger med, når du køber en slyngevugge. Det giver dig mulighed for at vælge de løsninger, som tiltaler dig og som fungere i dit hjem.

Vi kigger her på det mest solgte ekstraudstyr til slyngevugger.

Stativ til slyngevugge

Du har flere muligheder, når du skal hænge en slyngevugge op. Du kan bore en stærk krog i det øverste af dørkarmen, som man også ofte gør med hoppegynger.

Men det er ikke altid en mulighed eller en smart løsning at begynde at bore i dørkarme eller lignende. Specielt ikke hvis du bor til leje.

Derfor vælger de fleste også at købe et stativ til slyngevugge. Et slyngevugge stativ har en masse fordele.

Først og fremmest undgår du at skulle finde boremaskinen frem. Men et stativ gør også, at du let kan flytte slyngevuggen fra rum til rum, eller fra inde til ude og på den måde få glæde af den i hele boligen.

Når du køber stativ til din slyngevugge, så er det blot utrolig vigtigt, at du vælger et stativ, som passer til den model slyngevugge, som du har forelsket dig i.

De fleste stativer til slyngevugger er lavet i galvaniseret stål og er dermed utrolig stabile.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at barnet sover på ryggen og gerne på en fast madras. Det kan du løse ved at købe en madras til slyngevugge.

Madras til slyngevugge

Slyngevuggen kan sagtens bruges, som den er, når du køber den. Det gør mange. Men du kan også vælge at købe en madras til slyngevuggen.

Hvis du køber en madras til slyngevuggen, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge en madras, der passer.

Det gør du ved enten at købe en madras, der er specialdesignet til den model slyngevugge, som du er faldet for. Eller du gør det ved at måle slyngevuggen eller læse i manualen, hvor madras størrelsen ofte er præciseret.

Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil købe en madras til slyngevugge, så har du flere forskellige valgmuligheder. Slyngevugge madrasser er nemlig ikke lavet af det samme.

Du kan vælge en;

  • Latex madras
  • En futon madras
  • En madras i fast skum

Det er en smagssag, hvilken type madras du foretrækker. Det kan dog være en god idé at tænke rengøring ind i dit valg og checke vaskeanvisningerne, inden du beslutter dig.

Nogle madrasser kan nemlig sagtens tåle en maskinvask på lave temperatur, andre skal sendes til rens og nogle madrasser kan slet ikke rengøres.

Køb beskyttelseslagen til slyngevugge madrassen

Uanset om den madras du har valgt kan vaskes eller ej, så kan du med fordel gøre alt hvad du kan for at beskytte madrassen for bleuheld.

Det kan du gøre ved at købe et beskyttelses lagen til madrassen. Et beskyttelses lagen kaldes også for et tisselagen.

Lagnet har en almindelig overside, men undersiden har et gummilag, som sørger for, at barnet ikke tisser igennem lagnet og ned i madrassen.

Køb mindst 2 beskyttelseslagen så du altid har et rent at skifte med, så kan du holde madrassen frisk længe.

En slyngevugge er IKKE et alternativ til en seng, men en mulighed for at give barnet en god middagslur eller hjælp til at lulle barnet i søvn, inden det løftes i seng.

Lad en vuggemotor lulle barnet til ro

Med en vuggemotor til slyngevugge, så behøver du ikke vugge barnet selv. Det kan aflaste et træt forældrepar og frigive tid til andet.

En vuggemotor er en lille motor, som monteres øverst på slyngevuggen. Der findes flere forskellige modeller vuggemotorer og det er vigtigt, at du vælger en model. der er kompatibel med den slyngevuggen du har valgt.

Du kan ofte med fordel købe slyngevugge og vuggemotor samlet og derved opnå rabat.

En vuggemotor kan vugge barnet blidt op og ned. Der er forskel på funktionerne fra model til model, men som oftest kan en vuggemotor vugge i flere hastigheder.

Nogle har også en timer, som du kan sætte til et afmålt tidsrum, hvorefter motoren slukker af sig selv.

Mange vuggemotorer har også en sikkerhedsanordning der gør, at motoren straks stopper, hvis slyngevuggen kommer i uventet bevægelse. Det kan være hvis en søskende kommer til at gribe fat i den eller lignende.

En vuggemotor til slyngevugge kan være en rigtig god investering for dit barns og din trivsel.

Myggenettet holder også fluer væk fra det sovende barn

Som ekstraudstyr til slyngevugge kan du også købe et myggenet, der er specielt designet til slyngevugger.

Har du et myggenet over slyngevuggen, så kan du også lade dit barn sove udenfor, når vejret tillader det.

Mange vælger dog også at bruge myggenettet indendørs, hvor det også hjælper med at holde irriterende fluer væk fra dit barn.

Der findes forskellige myggenet til slyngevugge. Nogle har trykknapper andre lynlås eller strop lukning.

Mindre dele til slyngevugger

Hos forhandleren af slyngevugger har du selvfølgelig også mulighed for at købe kroge til slyngevuggen samt karmbeslag. hvis du vælger den løsning frem for et stativ.

Kan en slyngevugge vaskes?

Næsten alle slyngevugger kan vaskes i vaskemaskinen. Vi anbefaler dog altid, at du læser vaskeanvisningerne eller spørg din forhandler.

Vi anbefaler også, at du anvender et parfumefri og allergivenligt vaskepulver, så du beskytter barnets sarte hud.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 slyngevugger, har Kristina valgt Moonboon Økologisk slyngevugge , som den bedste slyngevugge i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære slyngevugger, herunder bl.a. Moonboon Økologisk slyngevugge + Vuggemotor, NONOMO Hængevugge Med Uld Madras Natur, NONOMO Hængevugge Grå & NONOMO Hængevugge Tvilling Natur.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 5 / 5

Læs også...

Af Kristina, mor til to

Den bedste vuggemotor kan berolige barnet med sine bevægelser og få det til at falde i søvn og få en god lang lur....