Bedste nusseklud: Se de 3 sødeste sutteklude til baby i 2021

Bedste nusseklud: Se de 3 sødeste sutteklude til baby i 2021

Den bedste nusseklud er den din baby føler sig tryg ved og synes er spændende. Det må selvfølgelig også meget gerne være en økologisk sutteklud, så sikkerheden er i top. Nusseklud, sutteklud og putteklud… kært barn har mange navne - det er dog helt det samme. Lad baby vælge sin egen nusseklud eller vælg en I synes godt om. Et godt tip vil være, at man køber to identiske, så den ene kan vaskes, alt imens, at baby har den anden klud. Her i denne guide til nusseklude finder du de mest populære blandt danske forældre (og babyer) netop nu!

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag onsdag d. 27 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 12. juli 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 15. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Magni Pingvin sutteklud

Konklusion: Her er den bedste nusseklud

Magni Pingvin sutteklud er udvalgt af Kristina, som den bedste nusseklud i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af nusseklud

En sød nusseklud til den lille er en rigtig god trøst, når barnet skal sove eller er utryg. Mange vælger endda at skifte sutten ud med en nusseklud. Nusseklude findes i rigtig mange forskellige modeller, nogle som små prinser og prinsesser andre som dyr.

En nusseklud bliver ofte barnets kæreste eje og det kan derfor være en fordel, hvis du køber to, så du altid har en ekstra hvis den ene er til vask eller glemt i institutionen. Form og farve er en smagssag, så længe du sørger for at købe en nusseklud, der er godkendt, som dem jeg præsenterer dig for her.

Jeg har nemlig samlet de bedste nusseklude her. De er valgt ud fra materialevalg, kvalitet og udseende og er de nusseklude, som der er blevet omtalt mest det sidste år. Selvfølgelig på den positive måde.

3 ting du bør holde fokus på når du køber en nusseklud til dit barn

 1. 1. Nussekluden bør kunne maskinvaskes på 60 grader - En nusseklud kan ikke undgå at blive beskidt og fuld af bakterier. Det er derfor vigtigt, at du vælger en model som kan tåle at blive vasket på 60 grader. Ved 60 grader slår du nemlig bakterierne ihjel.
 2. strong>2. Nussekluden bør være lavet af et materiale uden farlig kemi eller lignende, fx økologisk bomuld - Små børn tager deres nusseklud i morgen og de sover tæt sammen med den. Derfor kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at nussekluden er lavet af helt rene materialer, der ikke har fået nogen form for behandling.
 3. Sikkerheden omkring nussekluden bør være i top - Det er super vigtigt, at du kigger nussekluden grundigt igennem og sikre dig, at den ikke har små vedhæng eller lignende som kan sætte sig fast i barnets hals. Vælger du en godkendt nusseklud - så har den været undersøgt på kryds og tværs og du kan føle dig tryg ved den.

Hvilken nusseklud er bedst i test?

1. Magni Pingvin sutteklud

Magni Pingvin sutteklud

Sutteklud med pingvindesign

Køb Magni Sutteklud pingvin online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

2. Cam Cam Copenhagen Svane blossom pink sutteklud

Cam Cam Copenhagen Svane blossom pink sutteklud

Nusseklud med svanedesign

Super blød nusseklud med en sød vatteret svane med fine broderede detaljer påsyet. 100% Økologisk Bomuld Ca. 50x50cm... Læs mere hos Mammashop

3. Thats Mine Blåbær sutteklud

Thats Mine Blåbær sutteklud

Nusseklud med blåbærdesign

Køb That's Mine Nusseklud - Blåbær online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

Hvilken er den bedste nusseklud til DIT barn?

Er du på udkig efter den bedste nusseklud til dit barn og er du i tvivl om hvilken, der er den bedste nusseklud?

Vi forstår dig godt, for der er rigtig mange forskellige nusseklude på markedet, som alle markedsføre sig med at være den bedste nusseklud eller den bedste sutteklud, som er en og samme ting.

Fordi markedet er så stort og varieret som det er, så har vi her samlet et udsnit af de absolut bedste nusseklude på markedet.

Det er alle nusseklude som har fået gode anmeldelser af uvildige eksperter indenfor området.

I deres vurdering er der lagt vægt på materialevalg, udformning, sikkerhed og om den har ekstra funktioner, som er udviklende for barnet.

Men udvalget af anmelderroste nusseklude er stadig stort og derfor opfordre vi dig til at læse med videre, hvor vi gennemgår alt, hvad der er værd at vide om nussekluden.

Det vil klæde dig på til at vælge den bedste nusseklud til din guldklump.

Hvad er en nusseklud?

Kært barn har mange navne og du er måske allerede stødt på nussekluden under navnene trøsteklud, putteklud eller sutteklud.

Nussekluden kan hurtigt gå hen jeres barns bedste ven, fordi den tilbyder trøst og en følelse af sikkerhed i sove-situationer og lignende.

Hvis det er dit første barn og du derfor ikke har den store kendskab til nusseklude, så læs med videre.

Det sammen gælder, hvis du bare er nysgerrig efter at vide mere om, hvordan du vælger den bedste nusseklud til dit barn.

Hvorfor er små børn glade for nusseklud

For helt små børn er alt omkring dem helt nyt og anderledes end det beskyttede miljø de har været i de sidste 9 måneder.

Spædbørn og mindre børn har derfor brug for noget, der kan give dem en følelse af sikkerhed og som de kan søge trøst i.

Spædbørn har som andre nyfødte pattedyr en medfødt sutterefleks. Det er en overlevelsesmekanisme som sikrer dem føde, men sutterefleksen er også en måde barnet trøster sig selv.

I fagsprog taler man om at der er to slags sutning for spædbørn:

 • Nutritiv sutten er sutten, når barnet spiser
 • Ikke-nutritiv sutten er, når barnet sutter spontant uden for en amme situation

De fleste forældre er bekendte med den trøst og sikkerhedsfølelse barnet får ved at sutte.

Derfor vælger mange også at give deres barn sut eller en nusseklud, som de små kan sove med og finde trøst i.

Hvorfor har en nusseklud en beroligende effekt på små børn?

Der er ingen tvivl om at både sutten og nussekluden har en gavnlig effekt, når det kommer til at få de små børn til at falde til ro.

Men har du nogensinde tænkt nærmere over præcis hvorfor?

Det skyldes faktisk et hormon, der hedder cholecystokinin, også kaldet CCK. Hormonet bliver frigivet, når barnets sutterefleks bliver aktiveret.

CCK hormonet der bliver frigivet, gør barnet afslappet og søvnig. Det er også derfor, små børn ofte falder i søvn mens - eller umiddelbart bagefter de har ammet.

Det samme hormon bliver også frigivet, hvis barnets sutterefleks bliver aktiveret ved at sutte på en nusseklud. Derfor er det en rigtig god idé, at gøre dit barn fortrolig med en nusseklud straks fra fødslen.

Sov med nussekluden en nat, inden du giver den til din baby. På den måde dufter den af dig, hvilket i barnet øjne er ensbetydende med tryghed.

Brug nusseklud i stedet for sut

De mest populære valg som trøst til spædbørn og mindre børn er enten en nusseklud eller en sut.

I mange årtier havde sutten føringen som den mest anvendte form for trøst til små børn.

Men i takt med at man er blevet bekendt med nogle af de ulemper, der er ved sutten, så vinder nussekluden mere og mere indpas, som den primære kilde til trøst og sikkerhed hos det lille barn, når det skal falde i søvn mm.

Hvor sutten er kendt for at give problemer med forkert tandstilling, så vil du ikke opleve de udfordringer med en nusseklud

Gode råd når du skal vælge en nusseklud

Når du skal vælge den bedste nusseklud til dit barn, så er der nogle få med gode råd, som vi gerne vil give dig.

En nusseklud er nemlig ikke bare en nusseklud. Der er visse forbehold, som du bør tage når du vælger model.

 1. Materialevalg

  Det er super vigtigt at være opmærksom på, hvilket materiale nussekluden er lavet af.

  Du skal jo tænke på, at nussekluden kommer til at være i tæt kontakt med dit barns hud og at den skal være lavet af et materiale, der er ufarligt for barnet at sutte på.

  Det er en god idé at vælge en nusseklud i et materiale, der kan tåle at komme i vaskemaskinen på 60 grader.

  En nusseklud bliver nemlig hurtig snavset og ulækker og grobund for bakterier. Derfor er det vigtigt, at den kan vaskes på høje nok grader til, at de bliver ren og fin igen.

  Det er også vigtigt at vælge et materiale, som ikke indeholder skadelige kemikalier.

  Du kan derfor med fordel altid vælge materialer som økologisk bomuld. Det er fri for kemikalier og kan kogevaskes på 90 grader.

  De nusseklude vi har anmeldt her er alle lavet i gode materialer uden farlig kemi - og de kan alle tåle maskinvask.

 2. Udformningen af nussekluden

  Når du køber en nusseklud til dit barn, så skal du passe på med ikke at forelske dig i designet uden at checke, om nussekluden nu også er sikker for dit barn.

  Du skal vælge en nusseklud, som ikke har vedhæng der kan sætte sig fast i barnets mund eller som barnet kan få omkring halsen.

  De nusseklude som du finder anmeldt her, er alle lavet i et design, der er helt sikkert for din baby.

 3. Vægten af nussekluden

  En nusseklud skal være lavet i et let materiale, så det ikke lægger sig tungt over barnets ansigt.

  Den skal også være lavet af et materiale, som barnet kan ånde igennem, hvis nussekluden lægger sig over barnet luftveje.

  En nusseklud i et let materiale er også lettere for det lille barn at håndtere.

  De nusseklude vi har anmeldt her, er alle af en passende vægt til små børn.

 4. Køb en nusseklud der kan genanskaffes

  Når dit barn først har forelsket sig i en nusseklud. Så kommer nussekluden til at følge barnet i tykt og tyndt.

  Og bliver den væk, så er fanden løs...og barnet utrøsteligt.

  Vi anbefaler derfor altid, at du enten køber to nusseklude fra start eller vælger en model som let kan genanskaffes.

  Har du to ens nusseklude, så behøver barnet aldrig undvære en nusseklud, fordi der altid er en ren når den ene er til vask.

Husk at holde nussekluden ren

En nusseklud skal holdes ren akkurat, som du holder barnet tøj og sengetøj rent. Det betyder, at den skal vaskes ved behov.

Det er derfor vigtigt, at du vælger en nusseklud som kan tåle at komme i vaskemaskinen og gerne på minimum 60 grader.

Det sikrer nemlig, at eventuelle bakterier dræbes og at suttekluden bliver helt ren.

Vi har tidligere anbefalet, at du investere i to ens nusseklude til dit barn og det vil også gøre vaske situationerne lettere, fordi du så ikke behøver at time vask af nusseklud med barnet søvnmønster.

Vær opmærksom på hvilket vaskemiddel du bruger, når du vasker dit barns nusseklud. Tænk over at barnet tager nussekluden i munden og sover tæt med den. Vælg derfor et vaskemiddel uden parfume og andre allergifremkaldende stoffer.

Hvilken nusseklud skal dit barn have?

Vi er ved at være til vejs ende i alt, hvad der er værd at vide om den bedste nusseklud og vi håber, du føler dig klar til at foretage dit køb.

Som du kan se, er der lagt link ind til forhandlerne af de anmeldte nusseklude. Det gør det let for dig at vælge en af de nusseklude, som du ved har fået god kritik af eksperterne.

På forhandlernes hjemmeside kan du også læse mere detaljeret produktinformation om de enkelte nusseklude, information som vi ikke har haft plads til her.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 nusseklude, har Kristina valgt Magni Pingvin , som den bedste sutteklud i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære nusseklude, herunder bl.a. Cam Cam Copenhagen Svane blossom pink & Thats Mine Blåbær.

5 ofte stillede spørgsmål om nusseklude

Kan en nusseklud bruges i stedet for en sut?

Ja, en nusseklud er velegnet som trøst i stedet for en sut.

Hvorfor har en nusseklud en beroligende effekt på barnet?

Små børn sutter på deres nusseklud og sutterefleksen har en beroligende og afslappende virkning på barnet.

Hvad er CCK?

CCK er en forkortelse for hormonet cholecystokinin. Hormet frigives ved barnets sutterefleks og har en beroligende og søvndyssende effekt.

Er en nusseklud bedre for barnet end en sut?

Ja, nussekluden laver ikke skader på tandstillingen, som en sut kan gøre ved overdreven brug.

Er alle nusseklude lige gode?

Nej, du skal vælge en nusseklud, der er godkendt til børn og som er lavet af allergivenlige materialer der kan tåle vaske på høje grader.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Sebra Putteklud Panda, Cam Cam Copenhagen Påfugle Hazel, My Teddy My Giraffe, Thats Mine Rokke, Thats Mine Jordbær, Teddykompaniet / Diinglisar skildpadde, Müsli Kanin og Cam Cam Copenhagen Giraf.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
36 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5