Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste juniordyne: Se de 6 udvalgte dyner til store børn i 2021

Bedste juniordyne: Se de 6 udvalgte dyner til store børn i 2021

Med den bedste juniordyne vil dit barn få en bedre søvn. Vælg altid en dyne til junior efter årstiden eller en helårsdyne. Fyldet i dynen har også en afgørende rolle og bør medtænkes når man skal finde den rigtige. Her i denne juniordyne guide finder du de absolut mest populære på markedet netop nu.

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 5 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 18. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Cocoon Amazing Maize juniordyne

Konklusion: Her er den bedste juniordyne

Cocoon Amazing Maize juniordyne er udvalgt af Kristina Bonde, som den bedste juniordyne i december 2021.

Bedste

Købsguide

Når barnet er vokset fra babydynen ved 1 - 2 års alderen, så er juniordynen næste skridt, inden barnet ved en 5 - 6 års alderen skifter til en voksen dyne.

Vi har alle vores præferencer, når det kommer til dyner og det har dit barn sikkert også og som forældre har du sikkert allerede luret dem af. Det kan være at barnet er nattesveder, er allergidisponeret eller foretrækker en meget tung eller meget let dyne.

Der findes heldigvis juniordyner til alle børn og i denne artikel gennemgår vi de absolut bedste juniordyner på markedet. Det er juniordyner, der har imponerende egenskaber, når det kommer til temperaturregulering, bæreevne og vaskbarhed.

Altså juniordyner som både eksperter og forbrugere anbefaler til dit barn.

3 gode råd til dig der skal købe en juniordyne

 1. Vælg en juniordyne der kan tåle maskinvask: Skal dynen sendes til rens så er det tidskrævende, besværligt og dyrt og dynen bliver udsat for unødig kemi.
 2. Sæt dig ind i de forskellige typer af fyld: Du har flere muligheder for fyld i juniordynen. Vælg den type der passer bedst til barnets behov.
 3. Vælg en juniordyne der er temperaturregulerende: Mange børn har tendens til nattesvederi, det er derfor vigtigt at vælge en temperaturregulerende model.

Hvilken juniordyne er bedst i test?

1. Cocoon Amazing Maize juniordyne

Cocoon Amazing Maize juniordyne

Cocoon juniordyne

Amazing Maize Fiberdyne og pude fyldt med Cocoons revolutionerende majsfiber sikrer dit barn en allergivenlig og behagelig nattesøvn. Fiberdynen og -puden er både åndbar, varmeregulerende, bæredygtig og allergivenlig!. Fiberen er fremstillet af 100% genan... Læs mere hos Ren velvære

2. Quilts Of Denmark Temprakon Zone helårs junior dyne juniordyne

Quilts Of Denmark Temprakon Zone helårs junior dyne juniordyne

Quilts of Denmark juniordyne

Nyeste teknologi og det bedste fra naturen. Det nye Temprakon Zone giver dine børn verdens bedste søvn. Temperatur og fugt regulerende baby dyne, aldrig for varm aldrig kold. Fyldet er 70% gåsedun og 30% temperatur regulerende micro kapsler. Helårs lun. T... Læs mere hos Coop

3. Cocoon Juniordyne Merino Uld juniordyne

Cocoon Juniordyne Merino Uld juniordyne

Cocoon juniordyne

Cocoon Merino Uld Juniordyne Cocoons merino uld juniordyne er et eksklusivt soveprodukt lavet af den fineste økologiske Merino uld fra sydamerikanske Merino får. Serien indebærer dyner og puder til baby, junior og voksen. Lavet af en silkeblød og 100% GOT... Læs mere hos Mammashop

4. Cocoon Organic Kapok juniordyne

Cocoon Organic Kapok juniordyne

Cocoon juniordyne

Cocoon Organic Kapok Juniordyne Cocoon Organic Kapok Juniordyne, lækker babydyne i dejlig kvalitet. Den er en del af serien Cocoon Organic kapok, som er 100% GOTS-certificeret bomuld. Så kan dit barn sove ekstra dejligt. -100 x 140 cm -Kan vaskes ved 60 g... Læs mere hos Mammashop

5. Happy Kids Junior Sommerdyne juniordyne

Happy Kids Junior Sommerdyne juniordyne

Happy Kids juniordyne

Happy Kids Junior Sommerdyne. Lækker Junior sommer dyne med 150 gram europæiske andedun og andefjer Bæreevne 10. Våret er 100% bomulds cambric. Størrelsen er 100 x 140 cm Happy Kids er Dansk produceret af Quilt of Denmark. Dynen har følgende cerrtifikatio... Læs mere hos Kære Børn

6. Filibabba Kapok juniordyne

Filibabba Kapok juniordyne

Filibabba juniordyne

Filibabba Kapok Junior Dyne er en fantastiske allergivenlige kapok dyne i markedets højeste kvalitet. Dynen er i 100 % GOTS-certificeret bomuld med kapok fyld og 100 % økologisk fiber, hvilket regulerer temperaturen i dynen, så barnet hverken sveder eller fryser. Læs mere hos Coolshop

Gode råd til dig der skal til at købe en juniordyne

Når barnet er vokset fra babydynen, så er en juniordyne en god overgangs dyne inden barnet får en voksendyne, typisk omkring 6 års alderen. Der findes rigtig mange forskellige juniordyner, som du kan vælge mellem og det kan være svært at vælge den bedste juniordyne ud af de mange modeller på markedet.

Vi har allerede præsenteret dig for de absolut bedste juniordyner. Det er juniordyner, der er gennemtestet og som har fået rosende ord med på vejen fra både fagfolk, børneeksperter og forbrugere. Vi går nu videre med at gennemgå de overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med køb af juniordyne.

Vi gennemgår blandt andet de forskellige typer af fyld, vi kigger på bæreevne, vaskeanvisninger, allergivenlighed mm. Alt hvad du har brug for at vide for at træffe det rette valg for dig, dit barn og dit budget.

5 gode råd om køb af juniordyne

Undgå kedelige fejlkøb og følg vores 5 gode råd, næste gang du skal ud og købe en juniordyne.

 1. Vælg en juniordyne der kan tåle maskinvask
 2. Vask juniordynen ved 60 grader for at dræbe husstøvmider og bakterier
 3. Vælg en juniordyne der er temperaturregulerende
 4. Vælg en dyne der er astma og allergivenlig
 5. Sæt dig ind i de forskellige typer fyld inden du foretager dit køb af juniordyne

Hvilken juniordyne skal jeg vælge til mit barn?

Når du skal vælge den bedste juniordyne til netop dit barn, så bør du stille dig selv en række spørgsmål. Børn er nemlig ikke ens og det er deres krav til en dyne heller ikke. Nogle børn er nattesvedere, andre børn føler sig mest trygge under en tung dyne. Andre igen har allergi hensyn eller lignende, som der skal tages hensyn til.

Vi vil nu gennemgå de overvejelser, du bør gøre dig, inden du træffer dit valg. Bagefter går vi videre med at give dig værdifuld basis info om juniordynen.

Hvad er en juniordyne lavet af?

Når du skal købe en juniordyne, så har du flere muligheder, når det kommer til fyldet i dynen. Nogle sværger til naturfyld og andre er vilde med det syntetiske fyld. De typer fyld du ofte vil møde i din jagt på den bedste juniordyne er:

 • Dun
 • Mikrofiber
 • Temprakon
 • Kapok
 • Uld

Dun, kapok og uld er naturmaterialer og Temprakon og mikrofiber er syntetiske materialer. De forskellige typer fyld har hver deres fordele og ulemper. For at give dig en bedre idé om, hvad du skal vælge, så gennemgår vi de enkelte fyld typer senere i artiklen.

Hvordan er fyldet fordelt i juniordynen?

Når du skal vælge en juniordyne, så skal du være opmærksom på, hvordan fyldet er fordelt i juniordynen.

Er der tale om “løst” fyld som for eksempel dun, så er det utrolig vigtigt, at der er syet kanaler eller felter i dynen, nærmest som en quiltning. Det sikrer nemlig, at alt fyldet i dynen ikke ender i et hjørne af dynen således, at barnet kommer til at fryse.

En måde at genkende kvalitet på er for eksempel, når det kommer til syningerne på dynen. En kvalitetsdyne med løst fyld vil altid have syninger der sikrer, at fyldet forbliver godt fordelt over hele dynen. Også efter vask.

Kan juniordynen vaskes?

I dag kan langt de fleste juniordyner tåle maskinvask. Selv nogle ulddyner, selvom mange stadig skal enten håndvaskes eller sendes til rens.

Når du vælger en juniordyne til dit barn, så anbefaler vi, at du vælger en dyne, der kan maskinvaskes. Med små børn så kan det ikke undgås, at dynen trænger til hyppigere rengøring end en voksendyne. Du bør derfor vælge en model, som kan tåle hyppig vask uden, af det forringer bæreevnen på dynen.

Vi anbefaler også, at du vælger en junior dyne, der kan tåle at blive vasket på 60 grader. På så høje varmegrader vil husstøvmider og andre levende organismer nemlig dø.

Kan juniordynen tørretumbles?

Rigtig mange junior dyner kan tåle at komme i tørretumbleren. Det kan for eksempel dun dyner og Temprakon dyner. Det er en stor fordel, så du hurtigt kan få dynen vasket og tørret igen.

Med en dyne som en microfiber dyne er tørretumbling sjældent nødvendigt, da den tørre super hurtigt.

Uld må til gengæld aldrig komme i tørretumbleren.

Hvis du vil være sikker på at dynen er helt tør, så kan du med fordel veje den både før og efter vask og sammenligne målingerne.

Hvad betyder bæreevnen og hvilken skal jeg vælge?

I forbindelse med købet af juniordyne, så vil du ofte støde på betegnelsen “bæreevne”. Dynens bæreevne er et udtryk for, hvor meget luft dunene i dynen kan indeholde.

Det er nemlig sådan, at jo mere luft dunene kan indeholde, jo mere varmeisolerende bliver dynen og jo mere let og fluffy bliver den. Man indekserer bæreevnen fra 1 - 16.

Du kan altså sagtens få en rigtig varm dyne, der stadig er super let. Det kan du for eksempel få, hvis du vælger en dundyne med en høj bæreevne. Ved dyner af dårlig kvalitet vil du ofte opleve tunge dyner uden nogen særlig varmeevne.

Vi anbefaler, at du vælger en juniordyne med en bæreevne på mindst 10.

Er juniordynen allergivenlig?

Vi er blevet mere opmærksomme på ikke at udsætte vores børn for unødig kemi og det er der god grund til. Forskning viser nemlig, at barnet er særlig følsom overfor påvirkninger af miljø og kost i de første 6 måneder af barnets liv.

Det skyldes uden tvivl den store omvæltning barnet udsættes for, når det kommer fra det trygge og sunde miljø i livmoderen og ud til en verden i det 21. århundrede fyldt med kemi og tilsætningsstoffer.

Vi anbefaler derfor at du vælger en allergivenlig junior dyne. På den måde minimerer du risikoen for at dit barn udvikler allergi.

Allergi kan også være genetisk betinget. Har I allergi i familien bør i være ekstra opmærksomme, når det kommer til de produkter i anvender omkring jeres barn. Jeres barn vil nemlig være i risikogruppen for selv at udvikle allergi.

Skal jeg vælge sommer- vinter eller en temperaturregulerende juniordyne?

Når du skal købe en juniordyne til dit barn, så bør du gøre op med dig selv, om du ønsker at investere i flere dyner, så dynerne er sæsonbetonet eller om du foretrækker at nøjes med én dyne, som så skal være temperaturregulerende, så den kan benyttes hele året rundt.

Hvilken du skal vælge afhænger helt af dit barns behov.

Junior sommerdynen er en tynd og let dyne. I kvalitets sommerdyner er der tale om fyld der effektivt transporterer sveden væk, det kunne for eksempel være mikrofiber. Vi anbefaler at du vælger løsningen med at købe 2 dyner hvis dit barn er meget varmefølsomt. Døjer dit barn med nattesved vil en decideret sommerdyne helt sikkert være at foretrække frem for en temperaturregulerende dyne som vi i tilfælde med nattesved vil anbefale som vinterdyne.

Junior vinterdynen er til de børn som har svært ved at holde varmen. En juniordyne har en ekstra høj bæreevne og er dermed ekstra isolerende. Junior vinterdynen kan være et oplagt valg til de koldeste vintermåneder. Specielt hvis barnet sover med vinduet på klem.

Den temperaturregulerende juniordyne er en dyne som er lavet af et materiale der virker lunt når det er koldt og køligt når det er varmt. Juniordyner med temperaturregulerende egenskaber er for eksempel kapok og Temprakon. Det er et naturmateriale og det andet et syntetisk materiale. En temperaturregulerende dyne kaldes også for en helårsdyne og kan bruges af de børn som ikke har brug for ekstra tynde / ekstra tykke dyner.

Er juniordynen lavet miljøvenlige materialer og bæredygtigt produceret?

Vi lever heldigvis i en tid, hvor vi tager mere og mere stilling til den verden vi lever i og dermed også den verden, vi lader vores børn vokse op i. Det betyder også, at miljøansvarlighed og bæredygtighed ligger os på sinde.

Hvis du gerne vil have økologi og bæredygtighed, så har du rig mulighed, når du køber en junior dyne. Mange af dynerne har nemlig et økologisk bomuldsbetræk og / eller er fremstillet bæredygtigt.

Vi anbefaler, at du køber den juniordyne, der passer til din livsstil og dit menings sæt.

Fyld i juniordyner

Som vi tidligere har været inde på, så findes der 5 typer fyld, som man ofte ser, ikke kun i juniordyner, men også i babydyner og i voksendyner.

Du kan sikkert nikke genkendende til navnene, men hvis du er usikker på hvad deres fordele og ulemper er, så læs med videre hvor vi kort gennemgår de 5 typer dyne fyld.

Dun som fyld i juniordyne

Dun har gennem generationer været det hyppigst brugte fyld i dyner i Danmark og i resten af Skandinavien. Det skyldes, at dun har været tilgængeligt og samtidig er en dundyne noget af det eneste, der kan holde dig varm, hvis der er virkelig koldt udenfor.

Dun bliver stadig ofte brugt som dyner, både til børn og voksne. Edderdun er de fineste og mest varmeisolerende dun der findes, det er altså de dun, der har den højeste bæreevne. Edderdun er også den dyreste dun og derfor vælger mange en moskus dun eller en anden dun fra gæs, der har levet i kolde egne. Deres bæreevne er nemlig også formidabel.

Dundyner kan næsten altid tåle at blive vasket i maskinen på 60 grader. Nogle dundyner er endda behandlet med et særlig middel mod støvmider, der betyder, at du ikke behøver at vaske dynen så ofte.

En dundyne skal tørretumbles for at blive fluffy igen efter vask. Har du derfor ikke adgang til en tørretumbler, så er en junior dundyne ikke noget for dig.

Dundyner er et naturmateriale og anbefales til allergikere. Der er dog nogen, der også er allergiske overfor dun.

Fordele ved en dundyne

 • Høj bæreevne, dvs. en rigtig god isolationsevne
 • Den kan maskinvaskes ved 60 grader

Ulemper ved en dundyne

 • Den SKAL tørretumbles efter vask
 • Den kan være for varm for barnet at sove i om sommeren
 • Den er ikke velegnet til børn med støv- eller dun allergi

Mikrofiber som fyld i juniordyne

Mikrofiber er et syntetisk fyld, der består af mange bittesmå tråde eller fibre, der som oftest er lavet af polyester eller polyamid eller en blanding af polyester, polyamid og polypropylen. Mikrofiberdyner er specielt velegnede til børn, der døjer med nattesved. Et helt lille barn der sveder meget om natten kan nemlig afgive helt op mod ¼ liter sved på en enkelt nat. Mikrofiberdynen er utrolig god til at lede sveden væk fra barnets krop, så barnet ikke generes af fugten. Samtidig tørre en mikrofiberdyne også utrolig hurtigt.

En microfiber dyne kan maskinvaskes på 60 grader, hvilket er nok til at dræbe bakterier og støvmider i dynen. Den kan også tørretumbles, hvis ikke du vælger at hænge den ud for at tørre.

Vi anbefaler mikrofiberdynen som sommerdyne, som temperaturregulerende helårsdyne og

som vinterdyne til børn der lider af nattesved.

Vi anbefaler ligeledes mikrofiber juniordynen til børn med allergi. Mikrofiber er nemlig et syntetisk materiale, som er et rigtig godt alternativ til dundynen, som ikke er for alle. Har dit barn allergi eller er han / hun disponibel for allergener, så kan du med fordel vælge en mikrofiber junior dyne.

Fordele ved en mikrofiberdyne

 • Den transporterer effektivt sved væk fra barnets krop
 • Den er allergivenlig
 • Den kan maskinvaskes ved 60 grader
 • Den kan tørretumbles (den tørre hurtigt)

Ulemper ved en mikrofiberdyne

 • Den kan ikke holde alle børn varme om vinteren

Temprakon som fyld i juniordyne

Temprakon er et syntetisk dynefyld, som er blevet utrolig populært. Det skyldes blandt andet, at det har nogle helt enestående varmeregulerende egenskaber. Temprakon bliver brugt til både børne- og voksendyner.

Temprakon junior dynen har en lang række egenskaber, som gør det til en god all-round dyne, som også er let at vaske og tørre. Temprakon er bedst kendt for selv at kunne regulere varmen, så dit barn ikke bliver for varm i løbet af natten.

Temprakon er et syntetisk dynefyld, som også er særlig velegnet til børn med astma eller allergi, da Temprakon materialet ikke tiltrækker sig støv og andre partikler i samme grad som naturmaterialer.

Juniordynen kan vaskes på de anbefalede 60 grader, som dræber husstøvmider og bakterier og så kan du også putte den en tur i tørretumbleren. Temprakon juniordynen er perfekt til børn der får det meget varmt om natten samt børn med astma eller allergi.

Fordele ved en Temprakon dyne

 • Den er særdeles temperaturregulerende
 • Den er meget velegnet til børn med astma eller allergi
 • Den kan vaskes ved 60 grader
 • Den kan tørretumbles

Ulemper ved en Temprakon dyne

 • Prismæssigt er dette ikke den billigste type fyld, dette er den eneste ulempe, vi kan finde.

Vidste du, at Temprakon blev udviklet af NASA til brug til astronauternes dragter?

Kapok fibre som fyld i juniordyne

Kapok er en helt unik fiber fra kapoktræets frøkapsler. Den har nogle unikke egenskaber, der gør den eftertragtet som for eksempel fyld i juniordyner.

Kapok er vejer næsten ingenting, faktisk er kapok 8 gange lettere end bomuld. Samtidig er kapok også utrolig blødt. Fordi kapok fibrene er så fine, så kan de indeholde en masse luft. Bæreevnen på en kapokdyne er derfor utrolig høj. Den gode isolationsevne gør kapokdynen til en dyne dit barn kan holde varmen med. Samtidig er kapok temperaturregulerende, så dit barn ikke sveder.

Den kan vaskes ved 60 grader hvilket er rigeligt til at holde den fri for bakterier og husstøvmider. Kapok juniordynen anbefales som vinterdyne til børn eller som helårsdyne til kuldskære børn.

Fordele ved en kapokdyne

 • Den er temperaturregulerende
 • Den er varmeisolerende
 • Den er allergivenlig
 • Den kan maskinvaskes
 • Den er delvis selvrensende

Ulemper ved en kapokdyne

 • Den binder vand hvilket gør den langsom at tørre efter vask
 • Den kan IKKE tørretumbles

En juniordyne måler 100 x 140 cm

Guide - Sådan vasker du en junior dundyne

Modsat de andre fyld typer, så kræver vask af en dundyne nogle særlige forholdsregler. Læs med, så du ved, hvordan du bedst vasker en dun baby, junior eller voksendyne. De fleste råd gælder dog alle juniordyner.

 1. Vælg en juniordyne der kan tåle maskinvask - Når du vælger en dundyne til dit barn, så anbefaler vi, at du vælger en model, der kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen frem for, at den skal på renseri og udsættes for kemi. Check derfor altid vaskeanvisningerne inden du køber en junior dundyne.
 2. Vask på 60 grader - Vi anbefaler, at du vasker juniordynen på 60 grader. Gerne på et skåneprogram hvis vaskemaskinen har et. Når du vasker ved så høje temperaturer, så er det i mindre grad for at fjerne pletter mm, men i højere grad fordi en maskinvask ved 60 grader dræber husstøvmider og andre levende organismer.
 3. Brug et vaskemiddel uden enzymer - Når du skal vaske en dundyne, så er det vigtigt, at du vælger et vaskemiddel uden enzymer. Enzymerne der findes i nogle vaskemidler ødelægger nemlig dunenes bæreevne. Altså deres isolerende evne.
 4. Brug vaskemiddel uden parfume - Når du vaske en juniordyne, så skal du behandle den på samme måde, som når du vasker barnets tøj. Derfor anbefaler vi, at du også til juniordynen bruger et allergivenligt vaskemiddel uden parfume og andre allergifremkaldende stoffer.
 5. Centrifuger flere gange - Den største udfordring med en dundyne er at tørre den efter vask. Dun holder på fugten og vi anbefaler derfor, at du giver dynen mindst én ekstra centrifugering. Du kan med fordel tage dynen ud af maskinen ryste den lidt og lægge den tilbage i tromlen og give den endnu en centrifugering.
 6. Brug tennisbolde under tørring - En dundyne skal ALTID tørres i en tørretumbler. Ellers vil dunene klæbe sammen og dynen føles klumpet. Derudover er det utrolig vigtigt, at dynen bliver helt tør. Du bør derfor også altid vælge et tørreprogram, der ikke selv slår fra, når dynen er skabstørt. Du bør heller ikke bruge funktionen ekstra tør, selv om det er nærliggende. Brug et manuelt program og giv dynen 20 minutter ekstra, når du tror den er 100 % tør.

Brug altid 2 - 4 tennisbolde som du lægger i tromlen sammen med dynen. Boldene vil hjælpe med at slå dunene fra hinanden, så dynen kan tørre helt.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 juniordyner, har Kristina Bonde valgt Cocoon Amazing Maize juniordyne, som den bedste juniordyne i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære juniordyner, herunder bl.a. Quilts Of Denmark Temprakon Zone helårs junior dyne, Cocoon Juniordyne Merino Uld, Cocoon Organic Kapok & Happy Kids Junior Sommerdyne... klik her for at se de resterende!

20 ofte stillede spørgsmål om juniordyner

De 20 mest stillede spørgsmål om juniordyner + 5 gode råd om køb af juniordyne

Når dit barn er ved at vokse fra babydynen, så er tiden kommet til at finde den helt rigtige juniordyne. Dette sker som regel omkring 2 års alderen.

I et marked der byder på mange muligheder, når det kommer til juniordyner kan spørgsmålene hos forbrugeren være mange.

Vi besvarer her de 20 spørgsmål, der oftest bliver stillet om juniordyner. Bagefter giver vi dig, som en bonus, 5 gode råd om køb af juniordyne.

Må jeg lufte juniordynen ude om vinteren?

Ja, det har dynen kun godt af. Men sørg altid for at lade dynen temperer, når den kommer ind.

Kan en juniordyne tørretumbles?

De fleste juniordyner kan tørretumbles. Det gælder dog ikke dyner af uld og kapok.

Kan en juniordyne bruges i barnevognen?

Nej. En juniordyne er som oftest for stor at have i barnevognen. Der egner en babydyne sig bedre.

Hvorfor skal jeg vælge en juniordyne?

Du skal vælge en juniordyne fordi, den har en passende størrelse til et barn mellem 2 og 6 år.

Hvorfor skal bæreevnen på dynen være høj?

Jo højere bæreevnen på dynen er, jo lettere og mere luftig en dyne er der tale om. Jo luftigere og fyldigere dynen er jo bedre varmer den.

Hvordan fjerner jeg lus fra dynen?

Du kan vaske dynen ved 60 grader, tørretumble den og derefter lægge den i fryseren i 48 timer. Det dræber alle lus og luseæg.

Hvor ofte skal jeg vaske en juniordyne?

En juniordyne skal vaskes ved behov og mindst en gang hver 2. måned.

Hvor meget vejer en juniordyne?

Der er stor forskel på hvad en juniordyne vejer. Du kan få juniordyner, der kun vejer 150 gram, men det mest almindelige er fra 300 gram og op.

Hvor høje temperaturer skal jeg vaske juniordynen på for at dræbe støvmider?

Hvis du vil være sikker på at dræbe alle bakterier og husstøvmider, så skal du vaske juniordynen på 60 grader.

Hvilken type fyld er bedst til sommerdyner?

En microfiber dyne er særlig velegnet som sommerdyne, da den er let og samtidig svedtransporterende.

Hvilken juniordyne er bedst til børn med allergi eller astma?

En juniordyne i mikrofiber, temprakon eller kapok er særlig velegnet til børn med allergi eller astma.

Hvilken er den varmeste juniordyne?

Den varmeste juniordyne er en dundyne med en høj bæreevne. En kapokdyne er også meget varmeisolerende.

Hvilken er den mest svedtransporterende juniordyne?

En microfiber dyne er super velegnet til at transportere sveden væk fra kroppen. Det samme gælder for kapok og temprakon dyner.

Hvilken aldersgruppe henvender juniordynen sig til?

Junior dynen henvender sig til børn mellem 2 og 6 år.

Hvilke mål har en juniordyne?

En juniordyne måler 100 x 140 cm.

Hvilke dun er bedst? Gåsedun eller andedun?

Gåsedun er som udgangspunkt bedst, men i sidste ende kommer det an på hvor fuglen har levet sit liv. Dun fra fugle der har levet i et koldt klima giver en bedre kvalitet dun, der isolerer bedre.

Hvad er temprakon?

Temprakon er et syntetisk materiale, der oprindeligt blev udviklet af NASA til at lave dragter til astronauter.

Hvad er kapok?

Kapok er en fiber fra kapoktræets frøkapsel. Kapok er et utrolig let og varmeisolerende materiale.

Hvad betyder bæreevne i forbindelse med en juniordyne?

Bæreevnen er en indikator for, hvor meget luft der er i det fyld, som dynen består af. Du vil gerne have en dyne med så høj en bæreevne som muligt.

Har alle juniordyner samme mål?

Nej. Standardmålet på en juniordyne er 100 x 140 cm. Men der er variationer. Det er derfor altid en god idé at checke målene.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Quilts Of Denmark Juniordyne - Sval.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Tigerspringers børneguru
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at hun har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
42 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5