Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste gåvogn: Se de 10 udvalgte gåvogne til gråtræning med baby i 2021

Bedste gåvogn: Se de 10 udvalgte gåvogne til gråtræning med baby i 2021

Den bedste gåvogn er den der kan hjælpe dit barn til at tage sine først skridt. Gåvognen er det perfekte supplement til anden gå-træning. Den opmuntrer til bevægelse og giver ikke mindst dit barn mod på at opleve verden skridt for skridt frem for at kravle rundt. Det en god måde for dit barn at lære at gå på, på en tryg måde og i dit barns eget tempo. Her i denne gåvogn guide finder du de mest populære netop nu!

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 5 december 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 19. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 18. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Brio Lære-gå-vogn, sort gåvogn

Konklusion: Her er den bedste gåvogn

Brio Lære-gå-vogn, sort gåvogn er udvalgt af Kristina Bonde, som den bedste gåvogn i december 2021.

Bedste

Købsguide

Når barnet har fået styr på at kravle, så går der ikke længe, inden den lille vil vise interesse for selv at rejse sig op og tage de første famlende skridt. Men alt begyndelse er svær og derfor er en gåvogn også et virkelig praktisk legeredskab, som giver barnet den støtte det har brug for.

En gåvogn er designet, så den er yderst stabil. Det betyder, at barnet kan gribe fat i den fra alle sider og bruge den til at rejse sig op, uden at den vælter. Samtidig giver det barnet mulighed for at udforske den nye spændende verden, allerede inden balancen er helt på plads. Netop derfor har gåvogne også været utrolig populære i generationer.

I denne artikel gennemgår vi de bedste gåvogne på markedet i dag. Det er gåvogne, som har alle certifikater på plads, så de er sikre i brug, de er ekspert roste, anmelderroste og forbruger roste og må anses som værende et rigtig godt valg, hvis du skal til at finde den bedste gåvogn til dit barn eller barnebarn.

Når vi har gennemgået de gåvogne, der tester bedst, så slutter vi af med at give dig en masse nyttig information om gåvogne og hvad du bør være opmærksom på, når du køber en.

3 gode råd om køb af gåvogn

  1. Vælg en gåvogn med justerbare bremser

    Justerbare bremser kan være en stor fordel, hvis barnet endnu ikke helt mestrer at gå. Med justerbare bremser så kan du sørge for, at gåvognen ikke er for let at køre. Det er også en fordel, hvis barnet bruger gåvognen til at sige sig op ved.

  2. Vælg en rummelig gåvogn

    Du kan med fordel vælge en rummelig gåvogn. Barnet vil synes, det er sjovt at køre rundt med sit legetøj, men vigtigst så kan du også bruge opbevaringsrummet til at lægge noget tungt i, hvis du gerne vil give gåvognen ekstra meget stabilitet.

  3. Vælg en gåvogn, der kan mere end én ting

    Vælg en gåvogn, der har flere funktioner. Det kunne være en gåvogn, der har indbygget aktivitetscenter eller en tavle, eller gåvogne med indbygget rum, så barnet kan fragte ting rundt i den.

Hvilken gåvogn er bedst i test?

2. Smallstuff TruckWalker gåvogn

Smallstuff TruckWalker gåvogn

Smallstuff gåvogn

Smallstuff Truckwalker er den fineste gå vogn designet som en lastbil med masser af fine detaljer, Den er lavet i grålige toner. Der er metal barer unden bunden betrukket med silicone, således vognen bliver tung og er perfekt til barnets første skridt. De... Læs mere hos Coolshop

3. Pinolino Gåvogn, fiete/Blå gåvogn

Pinolino Gåvogn, fiete/Blå gåvogn

Pinolino gåvogn

Gåvogn med stålaksel og justerbart bremsesystem, så hastighed kan styres! Når barnet har lært at gå, kan gå-vognen stadig bruges som legevogn. Krammedyret medfølger ikke. Massiv bøg, blå og klar lakeret. L 61 cm, B 36 cm, H 48 cm. Gulvstørrelse 28 x 28 cm. Håndtagets højde 46 cm. Gummibelagte træhjul,... Læs mere hos Babysam

4. Done By Deer Gå-Vogn Croco, Grøn gåvogn

Done By Deer Gå-Vogn Croco, Grøn gåvogn

Done By Deer gåvogn

Køb Done by Deer gåvogn - krokodille online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

5. Magni Pingvin gåvogn

Magni Pingvin gåvogn

Magni gåvogn

Køb Magni Gåvogn - pingvin online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Mammashop

6. Brio Lære-gå-vogn, rød/gul gåvogn

Brio Lære-gå-vogn, rød/gul gåvogn

Brio gåvogn

Køb BRIO Lære-gå-vogn / gåvogn i rød - 31350 online hos Mammashop.dk. Stort udvalg med hurtig levering og 5/5 stjerner kundetilfredshed.... Læs mere hos Coop

7. Vtech Barnets Første gåvogn

Vtech Barnets Første gåvogn

Vtech gåvogn

Fra små skridt til store. Barnets Første Gåvogn fra VTech hjælper med at udvikle dit barn fra at kravle til at gå. Gåvognen er fyldt med teknologi og uendeligt sjov, der hjælper og opmuntrer den lille til at gå og udvikle de motoriske færdigheder. Alder 9... Læs mere hos Proshop

8. Oxybul Gåvogn Med Indbygget Legetøj gåvogn

Oxybul Gåvogn Med Indbygget Legetøj gåvogn

Oxybul gåvogn

Dit barn begynder trygt at gå med denne gåvogn. Barnet tager fat for oven og går i eget tempo. Vognen er meget stabil. De to bremser gør det muligt at indstille hjulenes hastighed for gradvis læring af gang. Dit barn kan fylde vognen med legetøj og selv gå tur helt alene. Når barnet vil hvile sig eller bare... Læs mere hos Babysam

10. Hape Trolley with blocks gåvogn

Hape Trolley with blocks gåvogn

Hape gåvogn

Med Hape Trolley er der plads til endeløs leg - og legen kan tages med overalt! Gåvognen er balanceret og fungerer som et fast grundlag, når barnet rejser sig op og støtter sig opad den. Der medfølger en masse farverige blokke, som barnet kan transportere... Læs mere hos Legetøjseksperten

Hvorfor bør du give dit barn en gåvogn?

En gåvogn er et rigtig godt redskab for dit barn, når de første forsigtige skridt skal tages. Mens barnet endnu ikke har helt styr på balancen, så hjælper det at have noget at støtte sig til.

Når børn når denne alder, så begynder de automatisk at rejse sig op for at undersøge verden yderligere. Det kan være ved hjælp af spisebordet, tv møblet, væggen eller lignende. Her er gåvognen et rigtig godt alternativ.

For det første så ved du, at gåvognen er stabil nok til at barnet kan bruge den til at rejse sig op ved uden, at den vælter. Det får dit barn til at føle sig tryg ved gåvognen.

Gåvognen har også den fordel, at den er på hjul. Barnet kan altså ved gåvognens hjælp rulle rundt i jeres hjem og dermed træne balance og benmuskler.

Med lidt støtte får barnet pludselig en helt anden mobilitet og derfor er gåvognen elsket er både børn og voksne.

Gåvognen er ikke kun interessant for de barn i den periode hvor balancen trænes. Selv når barnet kan gå uden støtte, vil han eller hun synes det er sjove at trille rundt med vognen.

Derfor anbefaler vi også altid, at du vælger en gåvogn, der har plads til opbevaring. På den måde kan barnet nemlig køre rundt med legoklodser, børnebøger og sovedyr.

Hvornår er det tid til at købe en gåvogn?

Børn er forskellige og det er derfor også forskelligt hvor gamle de er, når de viser interesse for at rejse sig op og begynde at tage de første skridt.

Men de fleste børn begynder at tage deres første skridt omkring 1 års alderen. Nogle børn går tidligere end andre - det kommer helt naturligt når barnet er klar.

Det er dog en god idé at købe en gåvogn i god tid, så den er klar, når barnet er det.

Køb en gåvogn som barselsgave eller til 1 års fødselsdag. En gåvogn er en rigtig betænksom gave at give som barselsgave, dåbsgave eller til barnets første fødselsdag. Det er en brugbar gave, som alle børn får brug for.

Hvad bør du være opmærksom på når du køber en gåvogn?

Når du køber en gåvogn, så skal du overordnet sikre dig, at den nu også egner sig som gåvogn. Det burde være en selvfølge, men det er langt fra alle “gåvogne” på markedet som egner sig lige godt til formålet.

Vi har i denne artikel allerede præsenteret dig for de absolut bedste gåvogne på markedet i øjeblikket. Det er alle gåvogne som lever op til de krav, du bør stille til en gåvogn. De er udvalgt på baggrund af ekspertudsagn fra fagfolk, der ved, hvad de taler om.

For en gåvogn er stabilitet og et lavt tyngdepunkt alfa omega

Det vigtigste kriterie som en gåvogn skal leve op til er, at den skal være stabil. Den skal ikke kunne vælte, lige meget hvad hvilken side barnet bruger til at trække sig op.

Den skal også kunne holde til, at barnet hænger sig fra håndtaget uden, at den vælter ned over barnet. Denne stabilitet kræver en nøje udtænkt konstruktion, som desværre ikke altid er en selvfølge i gåvogne.

Vælg en gåvogn med et lavt tyngdepunkt. Altså en gåvogn hvor selve vognkassen er meget tæt på jorden. Det giver nemlig en god stabilitet.

Vælg også en model, som har et robust håndtag og sørg for, at håndtaget står lodret op fra vognen og ikke skråt ud fra vognen. Det har stor betydning for, hvor stabil gåvognen er, når barnet rejser sig op ved hjælp af håndtaget.

En gåvogn med justerbare bremser giver barnet større sikkerhed

I dag er der justerbare bremser på de fleste gåvogne og vi anbefaler også, at du vælger en gåvogn, der har bremser, du kan tilpasse til barnets formåen.

Fordelen ved justerbare bremser er nemlig, at du kan stramme bremserne op i begyndelsen, hvor barnet har brug for, at vognen ikke er for livlig.

I takt med at barnet bliver bedre motorisk, så kan bremserne løsnes en anelse, så der er mindre modstand, når barnet skubber til vognen.

Vælg en gåvogn med justerbare bremser, så du kan gøre det lettest muligt for den lille.

Sådan undgår du at gåvognen vælter

Hvis du gerne vil gøre gåvognen ekstra stabil, så vælg en gåvogn, der har et lad eller anden form for opbevaring.

Hvis du lægger noget tungt i ladet som for eksempel et leksikon eller lignende, så er det næsten umuligt for vognen at vælte.

En gåvogn er designet til formålet - det er en dukkevogn eller lignende ikke

Hvert år kommer mange små børn til skade, fordi de bruger dukkevogne og lignende som gåvogn. Men dukkevogne er ikke designet til at skulle kunne holde til, at barnet trækker sig op i håndtaget eller selve vognen.

De vælter - og det gør barnet forskrækket og det kan i værste tilfælde betyde at barnet kommer til skade. En dukkevogn har heller ikke justerbare bremser som sørger for modstand, så vognen kører stille og roligt. Vent derfor med at købe en dukkevogn til dit barn, indtil barnet kan gå uden støtte.

En gåvogn er designet netop med henblik på at stå stabilt, lige meget hvordan vægten fordeles. De fleste gåvogne er ligeledes designet med justerbare bremser, der gør, at vognen ikke løber afsted med barnet.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 gåvogne, har Kristina Bonde valgt Brio Lære-gå-vogn, sort gåvogn, som den bedste gåvogn i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære gåvogne, herunder bl.a. Smallstuff TruckWalker, Pinolino Gåvogn, fiete/Blå, Done By Deer Gå-Vogn Croco, Grøn & Magni Pingvin... klik her for at se de resterende!

11 ofte stillede spørgsmål om gåvogne til børn

🤔 Hvornår kan barnet bruge gåvogn?

Gåvogne kan, på papiret, anvendes af børn fra 6 måneder og op til 3 år. Ingen børn er ens og det afhænger selvsagt meget af barnets udvikling, behov og lyst til at gå i gang med gå-træning.

🙋 Hvordan vælger jeg den bedste gåvogn?

Prisen på en gåvogn kan fra 100 kr. top til 1.500 kr. Den bedste gåvogn er ikke nødvendigvis den dyreste. Vælg en gåvogn med god tyngde og et design der matcher barnets interesse så den bliver brugt. Vælg eventuelt en gåvogn med justering - så håndtaget kan tilpasses i højden.

🤔 Hvad er fordelene ved en gåvogn?

Fordelen ved en gåvogn er at den kan bidrage til barnetss udvikling af motoriske evner. Herudover er det en sjov leg og aktivitet for barnet at gå rundt med vognen.

🤓 Gåvogn - hvor gammel?

Fra ca. 6 måneder og indtil ca. 3 år.

❓ Gåvogn - hvornår?

Stil en gåvogn frem til barnet fra 6 måneders alderen. Det er formentlig ikke aktuelt for barnet at stille sig op og begynde på gå-træningen når det er 6 måneder gammelt, men en gåvogn kan jo også indeholde klodser m.m., der kan trilles rundt liggende på maven.

Kan man bruge en dukkevogn som alternativ til en gåvogn?

Nej. Du kan ikke bruge en dukkevogn som alternativ til en gåvogn, da tyngdepunktet ligger forkert på dukkevogn, som derfor vælter.

Hvor mange hjul bør en gåvogn have?

Du bør altid vælge en gåvogn med 4 hjul, da det giver den bedste stabilitet.

Hvor længe har barnet nytte af en gåvogn?

En gåvogn er både nyttig når barnet skal lære at gå, men også som legeredskab de første år af barnets liv.

Hvor gammel skal barnet være for at bruge en gåvogn?

Et barn kan starte med at bruge en gåvogn omkring 10 - 14 måneders alderen. Eller så snart barnet viser interesse for selv at rejse sig op.

Hvad er justerbare bremser på en gåvogn?

Justerbare bremser på en gåvogn er bremser, som kan justeres, så de enten bremser meget eller lidt.

Hvad er gåvogne lavet af?

Det er forskelligt hvad gåvogne er lavet af. De fleste er dog lavet af træ eller hård plast.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Magni Rød Dukkevogn, Sebra Gåvogn, Forest Lake Blue, Plantoys Gul, Plantoys Pink og Krea Dukkevogn.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Tigerspringers børneguru
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at hun har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
11 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5