Bedste Blespand: Her er de 2 bedste lugtfri spande til bleer i 2021

Den bedste blespand er den du kan betjene med én hånd. Barnet ligger på puslebordet og du forsøger i forvejen at manøvrere barnets arbejde og ben i stilling til et let skift af ble. Så skal blespanden ikke være endnu et problem. Man bør selvsagt også vælge en lugtfri blespand om muligt. Den skal have en indbygget posedispenser med twist-funktion og dermed minimere lugten fra bleen når den først er lagt i spanden. Her i denne blespand guide finder du netop det!

Sangenic blespand

Konklusion: Her er den bedste blespand 🥇

Sangenic blespand er udvalgt af Kristina, som den bedste blespand i juni 2021.

Bedste
Af Mor til to
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 15 juni 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 2. juni 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 16. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Købsguide til køb af blespand

Når vi får børn er lykken gjort, men med små børn kommer også ildelugtende bleer, hvis odør hurtigt kan komme til at fylde det lille hjem, hvis ikke du køber den bedste blespand.

Modsat en almindelig skraldespand så er en blespand designet med henblik på at forsegle den ubehagelige lugt, selv når du åbner låget til blespanden.

Men er det nu også alle blespande, der kan overholde dette? Nej, der er stor forskel på kvaliteten af blespande og netop derfor har jeg sammensat denne guide hvor jeg først præsentere dig for de mest populære og bedst anmeldte blespande på markedet.

Derefter giver dig flere gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste blespand til dit hjem.

Gode råd du bør følge når du køber blespand

En blespand er ikke meget bevendt, hvis den skal tømmes konstant og hvis den ikke formår at indkapsle den grimme lugt.

Du kan undgå fejlkøb ved at følge disse 3 simple anvisninger, anvisninger jeg uddyber og føjer til sidst i artiklen:

 1. Vælg en rummelig blespand - Jeg vil anbefale dig at vælge en stor blespand. Hele pointen med en blespand er, at du ikke behøver at rende frem og tilbage til skakten eller affaldsstativet. Den pointe forsvinder, hvis du køber for lille en blespand, der skal tømmes hele tiden.
 2. Vælg en blespand som kan betjenes med én hånd eller med fødderne - Et lille barn ligger udsat på puslebordet og det er vigtigt, at dit fokus er på barnet og at du har mindst én hånd fri hele tiden. Jeg vil anbefale dig at vælge en blespand, som har en fodpedal eller en anden ordning, som du kan betjene med én hånd.
 3. Vælg en blespand der er lugtfri men ikke voldsom dyr i poser - Brugte bleer lugter og jeg vil klart anbefale dig at vælge en blespand, der forsegler bleerne, så du slipper for lugtproblemer. Du bør dog undersøge om blespanden kun kan benytte bestemte poser og hvad disse koster. Forskellen fra mærke til mærke er stor.

Hvilken blespand er bedst i test?

1. Sangenic blespand - BEDST I TEST 🥇

Sangenic blespand

Sangenic blespand

Sangenic Blespand - Hvid Sangenic Blespand - Hvid, det innovative affaldssystem til bleer, Sangenic Twist & Click fra Tommee Tippee, giver antibakteriel beskyttelse mod både lugt og bakterier, idet hver enkelt ble forsegles på få sekunder. Spanden rummer... Læs mere hos Kære Børn

2. Sangenic by Tommee Tippee Twist&Click blespand

Sangenic by Tommee Tippee Twist&Click blespand

Sangenic blespand

Med den nye Sangenic blespand er det slut med lugt!Tommee Tippee Sangenic er verdens mest købte blespand og med god grund. Med en enkelt teknik vikles de brugte bleer ind i en speciel plastfolie - en ad gangen. Blespanden tillukker og indpakker effektivt... Læs mere hos Med24

Når puslebordet skal indrettes, så bør du virkelig tænke på funktionalitet. Det gør du blandt andet ved at købe en blespand, som ikke bare har en stor kapacitet, altså kan indeholde mange bleer, men også ved at købe en blespand som effektivt forsegler den mindre behagelige lugt af brugte bleer.

For det uøvede øje kan alle blespande godt minde om hinanden og det kan derfor være svært at vide, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter den bedste blespand.

Nu hvor jeg har præsenteret dig for de bedste blespande på markedet, så vil jeg nu gå videre og give dig den information. du har brug for, for at kunne træffe det rette valg om, hvilken blespand der skal hjem til dig og stå.

Det kan betale sig at tænke sig om, inden du vælger blespand

Midt i forberedelserne til den lille ny så er der en masse, der skal styr på og blespanden er muligvis ikke den, du skænker de fleste tanker. Men det bør du faktisk gøre, for blespanden kommer til at følge dig tæt de første år af barnets liv og fungerer den ikke optimalt, så vil den være årsag en daglig frustration.

Lugten af brugte bleer kan virkelig udfordre indeklimaet i boligen og samtidig kan det være svært at finde tiden til at rende ud til skraldestativet med brugte bleer, når du samtidig har en lille på armen. En god blespand er derfor alfa omega, hvis du vil gøre livet som nybagt forældre lettest muligt for dig selv.

Som jeg nævnte tidligere så er der nogle ting du bør være opmærksom på, når du køber blespand, hvis du gerne vil have den bedste blespand, som er den der fungerer bedst hjemme hos dig. Stil dig selv disse spørgsmål når du vælger blespand.

Hvor mange bleer bør en blespand kunne indeholde?

Blespandens kapasitet har stor betydning for, hvor funktionel den er. Hele ideen med en blespand frem for en almindelig affaldsspand er, at du kan komme af med de brugte bleer uden hele tiden at skulle rende udenfor i affaldsstativet.

Det kommer som en overraskelse for mange nye forældre, hvor mange bleer et lille barn går igennem på et døgn. Antallet af bleer mindskes i takt med at barnet bliver ældre, men frem til 1 ½ års alderen er der stadig tale om mange bleer om dagen.

Så mange bleer bruger dit barn ca. om dagen

 • 0 - 1 måneder: Du skal forvente at skifte 10 - 12 bleer om dagen
 • 1 - 6 måneder: Du skal forvente af skifte 8 - 10 bleer om dagen
 • 6 - 9 måneder: Du skal forvente at skifte 7 - 8 bleer om dagen
 • 9 - 12 måneder: Du skal forvente at skifte 6 - 8 bleer om dagen
 • 12 - 15 måneder: Du skal forvente at skifte 5 - 7 bleer om dagen

Som du kan se af oversigten, er der tale om rigtig mange beskidte bleer i løbet af de første par år af barnets liv. Du gør derfor dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du køber en virkelig god og rummelig blespand allerede inden den lille ny kommer til verden, så du er forberedt.

Der er forskel på hvor rummelige blespande er. De mindste modeller kan kun indeholde et enkelt døgns bleer, inden den skal tømmes. Det synes jeg er upraktisk.

De blespande som jeg har gennemgået her, udmærker sig blandt andet ved, at de er rigtig rummelige. De største blespande kan rumme helt op til 64 bleer.

Hav i mente, hvor blespanden skal placeres og vælg derefter så stor en model som muligt. Det vil du blive glad for i længden.

Vidste du, at en baby i gennemsnit bruger 4680 bleer i sit første leveår?

Hvordan vælger jeg en blespand der er lugtfri?

Vi kan nok alle blive enige om, at beskidte bleer lugter fælt. Af den grund er de lugtfri blespande også blevet utrolig populære.

De lugtfri blespande takler problemet på forskellige måder. Nogle lugtfri blespande pakker hver enkelt ble ind i en pose, når du smider bleen i blespanden. Dermed er bleen pakket ind og lugten fjernet.

Andre blespande pakker hver ble ind i flere lag film og sørger derfor for, at bleen med de mange lag plastik omkring sig, hverken lugter eller risikere at lække.

Du skal være opmærksom på, at nogle blespande kan bruge almindelig plastikposer, hvorimod andre bruger specielle poser eller plastfilm.

Låget på blespanden er også specielt designet, så lugten er minimal, når du åbner låget. Mange af blespandende har en anordning, hvor du lægger den brugte ble i en “skuffe” eller sliske og først, når du lukker låget, så bliver der åbnet op ned til selve skraldespanden i takt med at bleen pakkes ind.

Jeg anbefaler helt sikkert, at du vælger en blespand som er lugtfri. De ekstra penge en blespand koster frem for en almindelig skraldespand er rigtig godt givet ud og det er som sagt et hjælpemiddel, som du vil få brug for rigtig mange gange dagligt i barnets første leveår.

Hvad koster det at holde en lugtfri blespand kørende?

Det er ikke alle blespande der er lige billige i drift og det er helt sikkert også en ting, du bør tage med i dine overvejelser. Nogen betaler gerne for dyre poser, fordi de kan lide funktionaliteten og designet på blespanden, men for andre er det afgørende, at blespanden ikke bliver en markant post på budgettet måned efter måned.

Nogle blespande bruger poser og andre blespande bruger plastfolie til at pakke de brugte bleer ind i. Der er rigtig stor forskel på, hvad de enkelte mærker af blespande tager for disse poser og plastfilm. Det bør du undersøge på forhånd, hvis du gerne vil minimere dine udgifter.

Som du kan se af min gennemgang af de bedste blespande, så kan du dog sagtens få lækre luftfri blespande, som bruger poser eller plastfolie som er yderst overkommelig i pris.

Vil du gerne helt undgå at skulle købe specielle poser eller plastfilm, så kan du vælge en model der kan benytte alle slags poser.

Er du bekymret over det store spild af plastik? - så er der også miljøvenlige blespande

Vi er heldigvis alle sammen ved at blive mere miljøbevidste og derfor er det også naturligt, hvis du finder det bekymrende, at alle bleer separat bliver pakket ind i plastik for derefter at blive samlet i endnu en plastikpose og jeg forstår godt din bekymring.

Det er selvfølgelig en lidt prekær situation, hvis du gerne vil være miljømæssig ansvarlig og samtidig undgå, at dit hjem lugter af beskidte bleer.

Du kan dog heldigvis både vælge blespande, som har genanvendelige poser og blespande, der benytter biologisk nedbrydelige poser.

Stil ikke blespanden på gulv med gulvvarme - Det er sjældent en god idé at sætte blespanden direkte på et gulv med gulvvarme. Kombinationen af varme og brugte bleer er ikke anbefalelsesværdig.

Kan jeg betjene blespanden med én hånd eller med foden?

Mit råd til dig er, at du vælger en blespand, som du enten kan betjene med foden eller med bare én hånd. De fleste kvalitets blespande har i dag en åbne / lukke mekanisme, som gør det let at betjene blespanden. Ofte er der tale om en fodpedal, som giver dig mulighed for let at åbne og lukke blespanden.

Du har sikkert allerede indrettet puslebordet, så du har let adgang til bleer, vådservietter, cremer mm. Det er praktisk at have det hele ved hånden og det samme gælder for blespanden.

Midt i puslesituationen har du hele tiden behov for at have en hånd på dit barn, så barnet ikke falder ned fra puslemåtten. Derfor er det super vigtigt, at du vælger en funktionel blespand som giver dig let adgang, når du skal af med den beskidte ble.

Er blespanden let at rengøre?

En blespand, der pakker de beskidte bleer ind i poser eller i plastfilm, er utrolig lette at holde rene, netop fordi de beskidte bleer er pakket forsvarligt ind, inden de havner i affaldsposen.

Mange af de poser eller plastfilm, som du kan få til blespande, indeholder stoffer som er antibakterielle og som dræber 99 % af bakterierne. De er samtidig let parfumerede, så blespanden aldrig lugter grimt.

Mit råd til dig er, at du koncentrere dig om den del af blespanden som du lægger den beskidte ble på. Undersøg om den del af blespanden er let at komme til at rengøre. Eller om der er samlingerne, hvor der kan samle sig skidt og bakterier.

Passer blespandens design ind i mit hjem?

Det er ofte mest praktisk at have blespanden stående fremme, så du let kan komme til den, når du står med en beskidt ble i hånden. Og fordi at blespanden skal stå fremme, så er det naturligt, at du gerne vil have en blespand, som ikke skiller sig ud i boligens øvrige stil.

Der er heldigvis et stort udvalg af forskellige blespande. Mange er lavet i formstøbt plast som giver robuste blespande, der ikke vejer særlig meget og som er utrolig lette at rengøre.

Du kan også få blespande i rustfrit stål, de står ekstra stabilt på gulvet, men vejer til gengæld mere end dem af plast. Rengøringsmæssigt er både plast og rustfrit stål fordelagtigt, fordi du kan bruge alle rengøringsmidler på overfladen.

Vær opmærksom på den røde streg - Har du valgt en blespand der forsegler de brugte bleer, så hold øje med den røde streg som indikerer, at du snart skal skifte pose- eller plast refill. Det er en god idé altid at have ekstra refill på lager, så du aldrig løber tør.

Du bør ikke forsøge at spare penge ved at bruge en almindelig skraldespand i stedet for en blespand fordi:

Det er naturligt gerne at ville spare lidt penge og mange steder kan det betale sig at spare. Men IKKE når det kommer sig til en blespand. Det kan det ikke fordi:

 • Du slipper for, at skulle tømme skraldespanden hver gang du har skiftet ble
 • Du undgår at forpeste jeres almindelige skraldespand med brugte bleer
 • En blespand i et lækkert design passer ind i de fleste moderne hjem
 • Du får et bedre indeklima, da en god blespand forsegler den grimme lugt
 • Nogle blespande kan bruges både som blespand med forsegling af bleen og som almindelig skraldespand
 • En god blespand fylder ikke meget, men kan indeholde mange bleer
 • Du kan vælge en blespand med parfumerede poser der sørger for, at værelset altid dufter dejligt
 • Hvis du gerne vil have en miljøvenlig løsning, så er miljøvenlige poser og plastre fil også en mulighed

Er du blevet klogere på blespande?

Jeg håber, jeg med min gennemgang af blespande har gjort dig klogere på området, således at du nu er parat til at vælge den bedste blespand til din lille familie.

Vælger du blespand ud fra de råd som jeg har givet dig her i artiklen, så er jeg overbevist om, at du vælger en blespand som bliver dig en stor hjælp i det daglige.

Har du forelsket dig i en af de blespande, som jeg har fremhævet her, så har jeg lagt links ind direkte til forhandleren, således at du let kan foretage dit køb. Der er lagt link ind til mange forhandlere så du let kan overskue markedet og finde den bedste pris.

Har du yderligere spørgsmål, om en af de blespande jeg har gennemgået, så kan du prøve at se, om du kan finde svaret i min FAQ - Ofte stillede spørgsmål om blespande og ellers kan du klikke dig ind på forhandlerens side og finde svaret der.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 blespande, har Kristina valgt Sangenic , som den bedste blespand i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære blespande, herunder bl.a. Sangenic by Tommee Tippee Twist&Click.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

7 ofte stillede spørgsmål om blespande

Nej, de fleste blespande der pakker de beskidte bleer ind individuelt, har brug for specielle poser eller plastfilm.

Hvor ofte det er nødvendigt at tømme en blespand afhænger af, hvor stor en blespand du har valgt, samt hvor ofte dit barn har brug for en ny ble.

Der er forskel på, hvor mange bleer der kan være i en blespand. Det spænder fra ca 10 bleer i de mindste til op til 60 bleer i de største.

En nyfødt baby bruger i gennemsnit 10 - 12 bleer i døgnet.

Forskellen på en almindelig skraldespand og en blespand er, at blespanden er designet til at opbevare ildelugtende bleer. Der er derfor tænkt specielt over odør kontrol.

I nogle tilfælde kan poser og plastfilm til blespande være dyre. Men du kan sagtens finde modeller, hvor poserne er prisvenlige.

Nej, ikke alle blespande er lugtfri. Hvis du ønsker en lugtfri blespand, så skal du vælge en blespand, der pakker de beskidte bleer ind individuelt i enten poser eller plastfilm.

Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5