Bedste barnevogn: Se de 3 udvalgte barnevogne til babyer i 2021

Bedste barnevogn: Se de 3 udvalgte barnevogne til babyer i 2021

Den bedste barnevogn er den der matcher budget og behov. Der er ingen tvivl om, at netop barnevognen er den absolut største udgiftspost hos nybagte forældre. Udvalget er enormt og de fås med et hav af features - og dermed følger de helt naturlige spørgsmål: "barnevogn eller kombivogn?", "hvor stort skal liggemålet være?", "skal den ha' drejbare forhjul?" og tusindvis af andre spørgsmål. Besøg derfor din lokale babybutik og få en grundig gennemgang og vejledning. Her i denne guide finder du dog de mest populære netop nu!

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag onsdag d. 27 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 9. juli 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 16. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Basson Baby Nordic Lux barnevogn

Konklusion: Her er den bedste barnevogn

Basson Baby Nordic Lux barnevogn er udvalgt af Kristina, som den bedste barnevogn i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af barnevogn

Når en lille ny verdensborger kommer til verden og skal have sit første køretøj, så skal der kigges på barnevogn. Barnevogne kommer i mange styles, kvaliteter og med vidt forskellige køreegenskaber.

Når du skal købe barnevogn, så skal den være lækker og se godt ud, men den skal også gøre dit liv som nybagt forældre lettere, dvs. have gode køreegenskaber og være praktisk konstrueret, så den er let at have med rundt og samtidig let at slå sammen.

Jeg har her samlet de barnevogne, som alle taler om i øjeblikket. Det er altså barnevogne som andre nybagte forældre samt eksperter har forelsket sig i. Efter præsentationen af de bedste barnevogne på markedet lige nu, får du en masse tillægsviden om barnevogne.

3 ting som du bør tænke over når du køber en barnevogn

 1. Barnevogn eller kombivogn? - Du skal tænke over, hvilke krav du sætter til barnets første køretøj. Skal den “bare” agere barnevogn eller skal den også gerne kunne bruges som klapvogn, når barnet er lidt ældre. Gør op med dig selv om det er en barnevogn eller en kombi vogn som du skal have.
 2. Vælg en barnevogn der har et ergonomisk korrekt styr - Du skal tilbringe mange timer bag barnevognen og det er derfor utrolig vigtigt, at barnevognen højdemæssigt passer til dig men også at styret har en udformning der gør, at du ikke belaster nakken og arme når du triller derudad.
 3. Vælg en barnevogn som passer til jeres livsstil - Skal du ofte have barnevognen med i bilen, så er det praktisk, at den fylder så lidt som muligt. Kører i meget i skoven er terrængående hjul en fordel og bruger du barnevognen når du handler ind, så er opbevaring værd at fokusere på.

Hvilken barnevogn er bedst i test?

1. Basson Baby Nordic Lux barnevogn

Basson Baby Nordic Lux barnevogn

Basson Baby barnevogn

Barnevogn på PU-hjul, liggemål 97 cm, inkl. solsejl. Den ideelle vogn, hvis der ønskes et rigtig langt liggemål og høj comfort kombineret med en smidig, drejelig vogn. Forhjulene giver en optimal drejeevne til brug i byen og på indkøb. Vognen har justérba... Læs mere hos Kære Børn

2. Trille Royal barnevogn

Trille Royal barnevogn

TRILLE Royal det sidste nye skud på stammen af TRILLE Vogne. TRILLE Royal er en luksus vogn i særklasse. Et tidløst design som vil være morderne i mange år. Barnevognskassen er stor og rummelig med sine 97 cm er der godt plads til barnet at vokse i Vi går... Læs mere hos Mammashop

3. Emmaljunga NXT90B Outdoor barnevogn

Emmaljunga NXT90B Outdoor barnevogn

Emmaljunga barnevogn

NXT90 B er en kraftfuld, moderne, sporty og elegant barnevogn, som kan anvendes fra nyfødt til 3 år. NXT90 B giver en fantastisk kørekomfort med en justerbar affjedring til dig og din baby. Denne barnevogn er stor, robust, rummelig og ekstremt kompakt sam... Læs mere hos Kære Børn

Find hjælp til at vælge den bedste barnevogn HER

Som vordende- eller nybagt mor har du sikkert allerede har kig på flere barnevogne. Men du har højst sandsynligt svært ved at bestemme dig. Bare rolig - du er ikke den eneste.

Læs med videre her, så klæder vi dig på, så du kan købe den bedste barnevogn til din familie.

Vi hjælper dig på vej, så du kan vælge den rette model, der passer til din livsstil. Der er nemlig barnevogne både til byliv og til de lange ture i naturen i kuperet terræn. Der er også vogne som kan begge dele.

Det er vigtigt ikke kun at lade sig forblænde at designet af barnevognen. Barnevognen er jo flittigt i brug de første par år og hvis barnevognen ikke passer til jer, så vendes glæden over lækkert design hurtigt til frustrationer.

Sådan køber du den bedste barnevogn til dig og din familie

Barnevognen er en stor post på budgettet. Det er derfor vigtigt, at du vælger rigtigt første gang. Og det kan godt være svært, fordi der er et kæmpe marked for barnevogne.

Hvilken er den bedste barnevogn og hvad skal man kigge efter, når man køber en barnevogn. Det er spørgsmål vi besvarer her.

Vi kigger også nærmere på de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger model for at sikre dig, at du ikke laver et fejlkøb.

Kort sagt, så gennemgår vi alt, hvad der er værd at vide om barnevogne, så du er godt klædt på til at foretage dit køb.

Vælg en barnevogn i en god kvalitet

Når du skal købe en barnevogn, så bør du vælge en barnevogn i en god kvalitet.

Vælg en robust model, der har solide samlinger. Og som er lavet af gode materialer. Gode materialer og solide og gennemtænkte samlinger er det, der får din barnevogn til at holde i længden.

Blandt andet er styret udsat for et stort pres. Tænk på alle de gange hvor du har fat i håndtaget for at løfte barnevognen op eller ned. Det kræver en solid konstruktion.

Når du vælger barnevogn, så skal du tænke på, at barnevognen skal bruges dagligt i et par år.

Den vil derfor skulle kunne klare et stort slid og den skal kunne holde til at være udsat for vind og vejr.

Vælg en barnevogn i den rette størrelse

Når du skal vælge den bedste barnevogn til din familie, så skal du være opmærksom på, at liggemålene ikke er de samme på alle modeller.

Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om. hvor længe du har planer om at dit barn skal benytte barnevognen.

Har du kun planer om at bruge barnevognen i barnets første leveår, så behøver du ikke tænke mere over størrelsen på vognen.

Vil du til gengæld gerne have, at dit barn sover til middag i barnevognen de første par år. Så skal du vælge en model med et liggemål på minimum 92 cm.

Det er det mål, som eksperterne fastslår er passende for børn på 2 år.

Du bør også vælge en model, hvor der er plads til at en 2-årig kan sidde op med kalechen slået op.

Vælg en barnevogn med gode køreegenskaber

Det er super vigtigt at vælge en barnevogn, der har gode køreegenskaber og som passer til jer og jeres livsstil.

Vælg en model, der har hjul med god affjedring, hvis du gerne vil bruge barnevognen i kuperet terræn. Det vil gøre køreturen meget mere behagelig for den lille.

Bor og bruger du din barnevogn mest i bymiljøet, så kan det være en fordel at vælge en model med vendbare hjul, så den er meget mere manøvrevenlig.

Det er også vigtigt at sørge for, at den model i forelsker jer i, har et styr der passer i højden.

Passer håndtaget ikke i højden kan det give arm og nakkesmerter i længden.

Er i flere der kører med barnevognen, kan det være en idé at vælge en model, der har et håndtag, som kan indstilles i flere højder.

Vælg en barnevogn der har en god funktionalitet

Barnevognens funktionalitet har stor betydning i hverdagen. Vælg en barnevogn som gør din dagligdag lettere.

Benytter du barnevognen til indkøb, så kan du med fordel vælge en model, der har en kurv under selve barnevognskassen, som du kan bruge, når du handler.

Det er også en god idé at vælge en model, der har lommer til opbevaring, så du altid har et sted at lægge dine nøgler og din mobil, når du er på tur.

Med lommer i barnevognen kommer du heller aldrig afsted uden bleer eller en ekstra sut.

Funktionelle løsninger som vendbare håndtag kan også være en fordel, hvis du gerne vil gøre det muligt at give barnet det bedste udsyn, når i er på tur.

Skal barnevognen med i bilen eller bor I i lejlighed og skal barnevognen gerne fylde mindst muligt, når den ikke er i brug, så bør i vælge en model, der kan klappes sammen og ikke vejer så meget.

Rigtig mange barnevogne kan klappes sammen, men der er stor forskel på hvor lidt eller meget de fylder, når de er sammenklappet. Det er værd at undersøge inden køb.

Gør op med dig selv om barnevognens vægt har en betydning

Du kan få barnevogne der vejer 10 kg og barnevogne der vejer det tredobbelte. For nogen har vægten af barnevognen ingen betydning.

Men den kan den have hvis du for eksempel skal løfte barnevognen ind og ud af bilen flere gange om dagen eller op og ned af trapper.

Vælg et materiale der passer til jeres livsstil

Barnevogne kommer i rigtig mange forskellige materialer. Selve barnevognsstellet er som oftest lavet af aluminium eller hårdt plast, men selve barnevognskassen kan du få i forskellige materialer.

Skal barnevognen bruges til at lade barnet sove ude hele året, så bør du vælge en barnevognskasse, der er isoleret.

Du bør også vælge et betræk, der er regntæt eller vandafvisende. Kører i ofte, hvor der er mudret eller meget støv, så kan det være en fordel at vælge et betræk, der let kan tørres over med en klud.

Undersøg hvilket ekstraudstyr der følger med

Når du køber en barnevogn, så får du også brug for ekstraudstyr som regnslag og myggenet.

Nogle gange følger dette med, når du køber en barnevogn. Det har flere fordele. For det første skal du ikke ud og købe det efterfølgende og dernæst så vil du også få myggenet og regnslag, som passer perfekt til barnevognen.

Nogle gange følger der også en pusletaske med som ekstraudstyr. Gør der det, så har du en pusletaske i samme stof som barnevognen, så det hele passer perfekt sammen.

Vælg en barnevogn der er sikker

En barnevogn skal køre rundt med dit kæreste eje. Derfor er det også vigtigt, at du sætter sikkerheden højt.

Vælg en barnevogn som virker robust. Undersøg om barnevognen også har den rigtige vægtfordeling, når barnet sidder op i den.

Det kan også give mening at gennemgå barnevognen og se om der er nogen steder, hvor barnet let kan få fingrene i klemme.

Bremserne på barnevognen har også stor betydning. Sørg for at vælge en model med gode bremser, så barnevognen altså står sikkert. Selv hvis den står på en hældning.

Har du brug for specialfunktioner

Nogle gange kan der være ekstra hensyn at tage. når du køber barnevogn. Det kan være det er vigtigt for dig. at der er tale om en multivogn, som både kan bruges som barnevogn og som klapvogn.

Det kan også være, du har mere end ét barn og har brug for en barnevogn, hvor du kan sætte et søskendesæde på.

Det kan lade sig gøre på de fleste barnevogne, men det er altid en god idé at undersøge det inden køb, hvis søskendesædet er et behov, som I har.

Spørgsmål du bør stille dig selv inden du foretager dit valg

 • Hvor længe skal barnet bruge barnevognen?
 • Skal den primært bruges til bykørsel eller kørsel på natursti?
 • Har I brug for en barnevogn med et styr/håndtag der kan justeres i højden?
 • Skal barnevognen kunne klappes sammen?
 • Er det vigtigt at barnevognen er vandtæt og isoleret?
 • Skal det være en kombivogn der også kan laves til klapvogn?

Sådan bør du opbevare barnevognen når den ikke er i brug

Køb af barnevogn er ikke nogen helt lille udskrivning. Derfor er det også vigtigt, at du beskytter den bedst muligt, så den holder sig pæn.

Det betyder nemlig, at du sagtens kan bruge den til barn nummer to eller sælge den i pæn stand, når din baby er vokset fra den.

Her er nogle gode råd til, hvordan du forlænger levetiden på din barnevogn og holder den pæn og funktionsdygtig.

1. Lad ikke barnevognen stå i direkte sol

Når barnevognen ikke er i brug, så bør du stille den et sted, hvor den ikke står i direkte sol. Det gælder også direkte sol fra et vindue.

Solens stråler skader nemlig din barnevogn på flere måder. De farlige UV stråler er hårde ved alle tekstiler.

Står barnevognen altid i direkte sollys, så vil kaleche og selve barnevognskassen blive falmet af solen.

Det gør barnevognen kedelig og trist at se på. Men solens stråler mørner også stoffet over tid og gør det porøst, så det let går i stykker.

2. Opbevar barnevognen tørt

Barnevognen har ikke godt af at stå ude hele året. Fugten i luften kan give rustskader, hvis du har valgt et stel af aluminium.

Men fugten kan også skade selve barnevognskassen som kan få fugtskader og grimme skjolder, der kan være umulige at fjerne.

Står barnevognen meget fugtigt, så kan der i værste tilfælde også komme skimmel i barnevognen, hvilket kan være farligt for den lille.

Stil derfor barnevognen tørt, når den ikke er i brug. Optimalt indendørs eller i en garage eller et skur.

3. Stil aldrig barnevognen væk mens den stadig er våd

Det kan ikke undgås, at din barnevogn en gang imellem bliver våd. Det kan den også sagtens holde til.

Det er blot vigtigt, at du sørger for at lade barnevognen stå og tørre inden, du stiller den ind i et rum uden luftcirkulation.

4. Fjern salt og sand fra hjulene om vinteren

Barnevognen er som alle andre køretøjer ekstra udsat om vinteren, fordi der ofte bliver strøget salt.

Salten sørger for, at vi ikke glider, når det er glat, men salten er skadeligt for hjulene og du bør derfor jævnligt spule hjulene på barnevognen i de måneder, hvor der bliver strøget salt.

Det samme gælder, hvis du har været ved stranden og kørt i sand. Sandet har det med at sætte sig i de små dele og det kan med tiden ødelægge kuglelejerne i hjulet.

Spul derfor hjulene, når i kommer hjem fra en dejlig tur på stranden.

Ifølge eksperterne må helt små børn kun sove udenfor i frostvejr i 20 minutter og børn på 1-2 år i 1 time

Sådan vedligeholder du din barnevogn

Du har allerede styr på hvad du skal være påpasselig med, når du skal opbevare barnevognen. Men barnevognen har også brug for løbende vedligeholdelse. Det kigger vi på nu.

Luft barnevognen godt igennem

Det er en god idé altid at lufte barnevognen godt igennem når i kommer hjem fra gåtur eller når den lille har sovet til middag.

Men det vil også være smart at stille den ud og lufte godt igennem, hvis den har stået gemt væk et stykke tid.

Vask barnevognskassen og dækken ved behov

De fleste barnevognskasser er lavet i et materiale, der giver dig mulighed for enten at tage det af og vaske det i vaskemaskinen eller at vaske det over med en fugtig klud.

Det bør du gøre jævnligt, da det ikke kan undgås, at det bliver beskidt da barnevognen primært anvendes udendørs.

Vask dyner, puder og madras

Selvom barnet ikke sover sin nattesøvn i barnevognen, men kun smålure, så vil barnet alligevel komme til at svede.

Det kan heller ikke altid undgås, at bleen er utæt og at der sker et lille uheld.

Du bør derfor sørge for at vaske dyne, hovedpude og madras ved behov.

Smør hjul og stel

Når du alligevel er i gang med at rengøre barnevognen, så smør hjul og stel efter du har vasket dem.

Så slipper du for irriterende knirkelyde og mindre friktion når du triller derudad.

Gode råd når du lader dit barn sove til middag udendørs i barnevognen

 • Husk altid barnevognsselen
 • Sørg for, at barnet er passende klædt efter årstiden, så den lille ikke sveder eller fryser
 • Lad aldrig syge børn sove udendørs
 • Ved temperaturer under 10 grader anbefales det ikke, at lade børn sove ude
 • Beskyt barnets ansigtshud med en god creme.
 • Sørg for at dække af med myggenet, så barnet ikke bliver forstyrret i søvnen
 • Hold altid barnet under opsyn, når det sover udendørs

Så er du godt klædt på til at købe barnevogn

Tak fordi du læste med så langt. Du har nu alt den vigtigste viden om barnevogne og burde føle dig godt klædt på til at udvælge den model, der er den bedste barnevogn til dig og din lille familie.

Alle de barnevogne vi har anmeldt her er barnevogne, som er gennemtestet både sikkerhedsmæssigt, men også af rigtige forældre med rigtige børn.

Det er altid barnevogne som har bevist deres værdi. Hvilken en er DIN favorit?

Vi har gjort det let for dig og har lagt link ind direkte til forhandleren, så du er sikker på, at kunne finde lige præcis den model, som du er blevet forelsket i.

På forhandleren side kan du også finde yderligere produktinformation, som vi ikke har fundet plads til her.

Det er også på forhandlerens side, at du kan foretage dit køb. Vi klæder dig bare godt på.

Rigtig god fornøjelse med barnevognen og tillykke med den lille ny.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 barnevogne, har Kristina valgt Basson Baby Nordic Lux , som den bedste barnevogn i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære barnevogne, herunder bl.a. Trille Royal & Emmaljunga NXT90B Outdoor.

6 ofte stillede spørgsmål om barnevogne

Må barnet sove ude når det er koldt?

Ja. Børn kan sagtens tåle til at sove ude når det er koldt. Dog ikke ved temperaturer på under 10 grader.

Kræver en barnevogn meget vedligeholdelse?

Nej. Du bør bare sørge for at holde den ren og fri for salt om vinteren.

Kan der monteres barnevognssele i alle barnevogne?

Ja. Der er gjort klart til at montere barnevognssele i alle de modeller, vi har udvalgt her.

Hvor meget vejer en barnevogn?

En barnevogn vejer typisk mellem 10 og 20 kilo.

Hvad er en kombivogn?

En kombivogn er en barnevogn der kan laves om til en klapvogn.

Er der standard liggemål for barnevogne?

Nej. Der er ikke standard liggemål for barnevogne. De fleste kombivogne har et liggemål på omkring 80 cm. Større barnevogne har et liggemål på mellem 92 og 98 cm, så et 2 årigt barn kan ligge udstrakt.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Basson Baby Grande Soft.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
89 stemmer, gennemsnit: 5 / 5