Bedste Babygynge: Her er de 3 bedste babygynger i 2021

Den bedste babygynge er den hvori dit barn sidder sikkert og føler sig tryg. Vælg derfor en model med et godt sæde, en høj ryg og en god sikkerhedssele. Montér altid barnet med babygyngens sikkerhedssele når I gynger, ude som inde. Her i denne babygynge guinde finder du de mest populære netop nu!

Krea Gynge Med Høj Ryg babygynge

Konklusion: Her er den bedste babygynge 🥇

Krea Gynge Med Høj Ryg babygynge er udvalgt af Kristina, som den bedste babygynge i juni 2021.

Bedste
Af Mor til to
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 15 juni 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 17. maj 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 16. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Børn i alle aldre elsker at gynge og eksperterne opfordre til at du lader dit barn starte med at gynge i en babygynge, så snart han eller hun kan sidde selv.

At gynge er nemlig beviseligt med til at udvikle barnets motorik og koncentrationsevne og så elsker små børn bare at gynge. Følelsen af at være vægtløs og få et sus i maven kan bringe smil og latter frem i alle små børn og vælger du den rigtige babygynge til dig barn så får du en babygynge der er sikker, i en kraftig kvalitet og i et lækkert design.

Den bedste babygynge kan være svær at finde, hvis du ikke ved hvad du skal kigge efter. Det ved eksperterne heldigvis og det er deres udsagn denne gennemgang bygger på.

Og ved deres hjælp kan vi nu præsentere dig for de absolut bedste babygynger på markedet.

3 spørgsmål du bør stille dig selv, når du skal købe en babygynge

 1. Materialevalg: Der findes babygynger i både plast og træ. Plastgyngerne vejer mindst og er lettest at rengøre, hvorimod at mange vil synes, at babygynger i træ er estetisk smukkere. Hvad vejer højest hos dig?
 2. Placering: Hvor vil du gerne have babygyngen placeret? Skal det være indendørs eller udendørs eller ønsker du dig en babygynge, som du let kan pakke sammen og tage med i sommerhus?
 3. Sikkerhed: Du skal sikre dig, at du har et sikkert sted at hænge babygyngen. Det værende en bjælke eller lignende indendørs og en kraftig krog i en trækonstruktion udendørs. Har du styr på hvad der gemmer sig under malingen der, hvor du gerne vil sætte babygyngen op?

Hvilken babygynge er bedst i test?

1. Krea Gynge Med Høj Ryg babygynge - BEDST I TEST 🥇

Krea Gynge Med Høj Ryg babygynge

Krea babygynge

KREA Gynge med høj ryg, sort plastikTil gyngen medfølger solide, sorte reb, så gyngen kan hænges op.Alder: Fra 6 mdr.Mål: 50 x 36 x 24 cm.Max belastning: 30 kg... Læs mere hos Proshop

2. Amo Toys Babygynge, deluxe, rød/gul babygynge

Amo Toys Babygynge, deluxe, rød/gul babygynge

De mindste elsker også at gynge. Med denne flotte røde babygynge i hård kvalitetsplast med beskyttelsesbøjle i gul kontrast og sikkerhedsrem, kan de helt små også være med. Reb til ophæng i gyngestativ eller træ medfølger.... Læs mere hos Proshop

Bedste babygynge

En babygynge giver mange timers sjov leg og glade stunder og så er den samtidig med til at stimulere barnets udvikling. Som forældre vil vi gerne være sikre på at træffe de bedste valg i forhold til vores børn. Herunder hvilket legetøj vi vælger til dem. For nogle forældre er materialevalget af stor betydning, for andre er sikkerheden og udformningen af større vigtighed.

I denne artikel har vi gennemgået de absolut bedste babygynger på markedet. Det er babygynger som har udmærket sig i test lavet af eksperter indenfor området og det er samtidig babygynger, som forbrugerne også har forelsket sig i, hvilket virkelig er en blåstempling.

Vi har ikke kun kåret én babygynge som den bedste, men givet dig flere at vælge mellem, så du kan finde den bedste babygynge præcis til din families behov, stil og budget.

Vi vil nu gøre dig klogere på babygyngen og alle dens fordele. Vi besvarer også mange af de spørgsmål, der ofte kommer op i forbindelse med køb af babygynge.

En babygynge udvikler dit barns motorik

At gynge er ikke kun sjov leg for barnet. Det er også med til at udvikle barnet motorisk. Det kan måske lyde underligt at det at gynge skulle have noget som helst med indlæringsevnen at gøre, men det har det faktisk.

Når barnet gynger frem og tilbage så stimuleres vestibulærsansen. Vestibulærsansen kaldes også for labyrintsansen. Det er den af vores sanser, der giver vores hjerne besked om vores placering lodret, vandret og diagonalt.

Men vestibulærsansen har ikke kun at gøre med vores balanceevne. Undersøgelser har vist, at det også har stor betydning for vores evne til at koncentrere os og bevare fokus og holde et stabilt synsfelt, hvilket er en vigtig faktor når barnet skal lære at læse og skrive.

En babygynge stimulere altså vestibulærsansen eller labyrintsansen som har en afgørende betydning for dit barns indlæring.

Gyngende bevægelser virker beroligende på børn. Akkurat som når du vugger dit barn i armene, så vil barnet også finde gynges bevægelser beroligende.

Babygynger i plast er lette at rengøre

Rigtig mange babygynger er lavet i formstøbt plast. Det er der flere grunde til. Først og fremmest, så er plast let at rengøre. Du kan vaske det af i et hvilken som helst rengøringsmiddel og da overfladen ikke er gennemtrængelig som træ, så er det let at fjerne bakterier mm.

En plast babygynge har som oftest også den fordel, at den er støbt, så den passer til og støtter det lille barns krop uden, at der er skarpe kanter som kan irritere den sarte barnehud.

En plast babygynge vejer heller ikke særlig meget. Det kan være en afgørende faktor, hvis du for eksempel gerne vil kunne bruge den indenfor. Har du fritliggende bjælker så er vægten på babygyngen ikke en faktor, men det er den, hvis du har planer om at hænge gyngen op i en dørkarm. Dørkarmen kan nemlig kun klare en begrænset vægt og her er plast babygyngen ofte den rette løsning.

Fordele ved en plast babygynge

 • Den er let at rengøre.
 • Barnet risikere ikke at få fliser i rumpetten.
 • Den er ofte formstøbt og giver en god støtte om barnets krop.
 • Den vejer ikke særlig meget.
 • Den kan få i mange forskellige farver.

Ulemper ved en babygynge i plastik

 • En plast babygynge har kun en vis levetid hvis den hænger udenfor, da den med årene vil mørnes af solen.

En babygynge i træ er nostalgi og lækkert design

Mange vælger i dag at bruge en babygynge i træ som en del af børneværelset indretningen eller som en del af barnets ude-legerum. For ud over at være til stor glæde for barnet og samtidig stimulere det lille barns sanser, så er en træ babygynge også super lækker at se på.

Mange babygynger i træ står i råt træ, der er fint slebet, så der ingen fliser er i træet. Det rå træ passer perfekt ind i den Skandinaviske indretning, hvilket også er en stor del af grunden til dens popularitet.

En træ babygynge kan bruges både indendørs og udendørs. Du skal dog være opmærksom på at træ babygynger som oftest har en indsats lavet af stof og skum. Denne indsats bør du ikke lade blive ude da regn og sol vil mørne stoffet.

Fordele ved en træ babygynge

 • Den er robust.
 • Den har et design der passer godt ind i den Skandinaviske boligstil.
 • Den kan bruges både indendørs og udendørs.
 • Den er modstandsdygtig overfor UV stråler.

Ulemper ved en babygynge i træ

 • Den vejer mere end en plast babygynge, hvilket kan være en faktor hvis du ønsker at hænge den op indendørs i en dørkarm.

Dit barn kan tage babygyngen i brug, så snart han eller hun kan sidde selv

Som førstegangsforældre er man altid bange for at gøre tingene forkert og komme til at skade den lille guldklump. Hvornår må barnet for eksempel begynde at gynge?

Ifølge eksperterne må barnet begynde at bruge en gynge, så snart han eller hun kan sidde selv. Hvis du ikke synes, at barnet sidder helt stabilt selv, så kan du med fordel rulle en babydyne eller lignende til at fore gyngen med, så barnet sidder mere fast.

Har du valgt at købe en sansegynge, altså en stor rund gynge, så kan du bruge den endnu tidligere. Den type gynger opfordre nemlig til at barnet kan ligge på dem. Selvfølgelig aldrig uden opsyn.

Siddende eller liggende babygynge?

Som vi lige har gennemgået, så kan dit barn begynde at gynge på en almindelig babygynge, så snart barnet selv kan sidde oprejst. Det sker typisk, når barnet er mellem 6 og 8 måneder.

Hvis du gerne vil bruge en gynge som stimulans allerede før de 6 måneder, så kan du starte ud med en fugleredegynge eller en sansegynge. Begge udmærker sig nemlig ved at barnet kan bruge dem liggende og dermed langt tidligere.

De liggende gynger fylder dog en hel del mere end en almindelig babygynge og det bør du også have med i dine overvejelser når du vælger den bedste babygynge til din familie.

Den bedste babygynge til indendørs brug

I dag må børn gerne fylde i familien. Det betyder også, at vi i højere grad indretter vores hjem med henblik på børnene. Hvor det for et par generationer siden var fuldstændig uhørt at have en gynge indendørs, så er det i dag ikke noget sjældent syn. Det gælder både babygynger, men også sansegynger og gynger til større børn.

En indendørs gynge stiller ikke specielle krav til materialebrug eller lignende. Indendørs er gyngen jo godt beskyttet. Der findes både babygynger i plast og i træ. Specielt babygyngerne i træ er vældig populære indendørs. Det skyldes selvfølgelig, at den er til stor glæde for barnet men også, at den passer godt ind i hjemmets stil.

Hvor indretning af børneværelser op gennem tiden ikke har fyldt voldsomt, så er det i dag et af de rum i boligen, som vi virkelig bruger tid og penge på at indrette.

Den bedste babygynge til udendørs brug

Hvis babygyngen skal hænge udendørs, så kan du bruge både træ- og plast babygyngen. Babygyngen kan hænges fra et gyngestativ, men du kan også hænge den fra et træ i haven, på terrassen eller et andet sted i haven, hvor i opholder jer meget.

Når en babygynge eller en anden gynge hænger udendørs, så er den voldsom udsat for vejr og vind. Specielt solen kan være hård ved en babygynge. Den kan få gyngen til at fremstå falmet og med tiden gøre plasten porøs.

Det er dog noget der tager år - og ikke et reelt problem for dig, som kun bruger babygyngen mens barnet kan passe den og ikke har planer om at genbruge den til mange børn.

Babygyngen og sikkerhed

Sikkerheden skal være i top når du bruger en babygynge til at fornøje dit barn og det kan du sikre dig på to måder.

Sørg for at vælge en babygynge som har en dansk eller europæisk sikkerheds mærkning. Det er din garanti for at babygyngen er gennemtestet og sikker i brug. Alle de babygynger vi har med i denne gennemgang lever selvfølgelig fuldt op til disse krav.

Vælg placeringen af babygyngen med omhu. Når du vælger, hvor babygyngen skal hænge, så skal du i højere grad tænke på hvilke muligheder du har for at hænge babygyngen forsvarligt op, fremfor hvor den hænger pænest.

Det kan nemlig ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at den hænger sikkert, så det værst tænkelige ikke sker, at gyngen falder ned.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 babygynger, har Kristina valgt Krea Gynge Med Høj Ryg , som den bedste babygynge i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære babygynger, herunder bl.a. Amo Toys Babygynge, deluxe, rød/gul & Smoby Baby Gynge To I En.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

5 ofte stillede spørgsmål om babygynger

Ja, dit barn kan have glæde af babygyngen både indenfor og udenfor.

Du kan hænge en babygynge op i et træ eller i fritliggende bjælker, men du kan også hænge den op i den medfølgende krog. Det er dog super vigtigt at du skruer skruen op i et helt stabilt materiale.

Barnet kan bruge babygyngen fra han eller hun kan sidde selv og frem til ca. 3 års alderen.

Så snart barnet kan sidde selv må han eller hun begynde at gynge.

Ja, der findes babygynger i træ og plast, der findes sansegynger og fugleredegynger.

Bedøm denne artikel
54 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5