Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste babydyne: Se de 5 udvalgte dyner til babyer i 2021

Bedste babydyne: Se de 5 udvalgte dyner til babyer i 2021

Den bedste babydyne er den der giver barnet maksimal komfort til en uforstyrret søvn og hvile uanset årstiden. Man bør derfor om muligt købe en babydyne efter sæsonen og ikke blot vælge den første på hylden. Vælg en med temperaturregulerende- og svedtransporterende egenskaber. Her i denne babydyne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 5 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 16. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Cocoon Amazing Maize babydyne

Konklusion: Her er den bedste babydyne

Cocoon Amazing Maize babydyne er udvalgt af Kristina Bonde, som den bedste babydyne i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af babydyne

Med den bedste babydyne får den lille ny en god nats søvn, fordi dynen hverken er for varm eller for kold. Med det store udvalg af dynefyld kan du helt sikkert også finde en favorit til DIT barn.

Læs med videre og blive klog på allergivenlige babydyner, svedtransporterende dyner og de andre spændende dyner. Jeg præsentere dig nu får de mest populære dyner til baby, som der er på markedet lige nu.

Det er alle babydyner, der har begejstret eksperter og nybagte forældre. Lær af andres erfaringer og bliv her klog på, hvilke der er de bedste babydyner.

3 ting du bør holde fokus på når du køber en babydyne

 1. Vælg en allergivenlig dyne - Der er bred enighed hos eksperterne om, at helt små børn er særlig udsatte for at få en allergisk reaktion. Vælg derfor en allergivenlig babydyne med tanke på, hvor mange timer barnet tilbringer under dynen.
 2. Vælg en babydyne der kan maskinvaskes - Det kan ikke undgås, at der sker uheld, hvor bleen ikke holder på det den skal, derfor er det vigtigt, at du vælger en dyne der let kan maskinvaskes. Meget gerne på 60 grader som dræber alle bakterier.
 3. Vælg bæreevne efter årstid - Vinterhalvåret stiller andre krav til dynen end sommerhalvåret. Enten kan du vælge at købe en helårsdyne, ellers skal du være opmærksom på bæreevnen på dynen som indikere, hvor varm den er.

Hvilken babydyne er bedst i test?

1. Cocoon Amazing Maize babydyne

Cocoon Amazing Maize babydyne

Cocoon babydyne

Amazing Maize Fiberdyne og pude fyldt med Cocoons revolutionerende majsfiber sikrer dit barn en allergivenlig og behagelig nattesøvn. Fiberdynen og -puden er både åndbar, varmeregulerende, bæredygtig og allergivenlig!. Fiberen er fremstillet af 100% genan... Læs mere hos Mammashop

2. Quilts of Denmark Temprakon Zone helårs babydyne

Quilts of Denmark Temprakon Zone helårs babydyne

Quilts of Denmark babydyne

Nyeste teknologi og det bedste fra naturen. Det nye Temprakon Zone giver dine børn verdens bedste søvn. Temperatur og fugt regulerende baby dyne, aldrig for varm aldrig kold. Fyldet er 70% gåsedun og 30% temperatur regulerende micro kapsler. Helårs lun. T... Læs mere hos Kære Børn

3. Cocoon Merino Uld Babydyne babydyne

Cocoon Merino Uld Babydyne babydyne

Cocoon babydyne

Cocoon Merino Uld Babydyne Cocoons merino uld babydyne er et eksklusivt soveprodukt lavet af den fineste økologiske Merino uld fra sydamerikanske Merino får. Serien indebærer dyner og puder til baby, junior og voksen. Lavet af en silkeblød og 100% GOTS ce... Læs mere hos Kære Børn

4. Drømmedynen 1-4 År babydyne

Drømmedynen 1-4 År babydyne

babydyne

Drømmedynen 1-4 År, sansestimulerende hjælpemiddel. Dynen for børn med uro- og søvnproblematikker, sanseforstyrrelser eller motoriske vanskeligheder. Dynen stimulerer berøring sansen og muskel-led-sansen og giver ro og tryghed. Barnet får bedre kropsforne... Læs mere hos Kære Børn

5. Happy Kids helårs babydyne

Happy Kids helårs babydyne

Happy Kids babydyne

Happy Kids helårs baby dyne Happy Kids helårs baby dyne. Lækker helårs baby dyne i bæreevne 10. Mål 67 x 100 cm med 140 gram europæiske andedun 90% og småfjer 10%. Våret er Bomulds Cambric. Kan vaskes på 60 grader skånevask med dunvaskemiddel og tørretumb... Læs mere hos Kære Børn

Når du skal finde den bedste babydyne er der hjælp at hente her…

Som vordende- eller nybagte forældre er I ved at lære en helt ny verden at kende. En verden fyldt med babyudstyr, som der skal være styr på, inden den lille ny melder sin ankomst.

En baby har brug for flere ting end de fleste umiddelbart regner med. En af dem er en babydyne.

Babydynen er barnets første dyne og den dyne, han eller hun skal sove med de første par år.

Barnets første dyne skal leve op til mange krav. Den skal blandt andet være dejlig for barnet at ligge med. Den skal være lavet af sunde materialer. Den skal være let at rengøre.

Vi forstår godt, at du gerne vil finde den bedste babydyne til dit barn og vi forstår også godt, hvis du synes, det er svært at gennemskue det helt enorme marked, der er for babydyner og andet babyudstyr som slyngevugger, babyalarmer mm.

Derfor har vi har samlet de absolut bedste babydyner på markedet her og nu!

Vi har samlet et bredt udvalg af forskellige typer af babydyner, både når det kommer til fyld, hvor varm dynen er og hvor meget den koster.

Da du muligvis stadig vil synes det er svært, at vælge mellem de mange lækre babydyner, vi har vist dig her, så gennemgår vi nu alt, hvad der er værd at vide om babydyner.

Vi giver dig også en masse gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe den bedste babydyne til dit barn.

Læs med videre - så er du snart klædt godt på til at foretage dit køb.

De fleste babydyner måler 70 x 100 cm, men ikke alle følger disse mål - det er vigtigt, at være opmærksom på, når du bestiller babydyne sengetøj.

Vigtige overvejelser når du skal købe den bedste babydyne til dit barn

Vi har sat os for at gøre det let for dig at vælge den bedste babydyne til dit barn.

Derfor gennemgår vi nu de ting, som du bør være opmærksom på og tage stilling til, inden du foretager dit køb.

Allergivenlighed når det kommer til babydyner

Ekspert undersøgelser viser, at barnet i dets første leveår er særlige følsomme overfor påvirkninger af miljø og kost.

Barnet kommer fra et sundt og sikkert miljø i livmoderen og ud til en verden fyldt med kemikalier og tilsætningsstoffer.

Det er derfor vigtigt, at vi skærmer vores børn mest muligt fra unødvendigt kemi. Det gælder både den mad vi serverer for dem og de produkter som vi bruger i deres daglige pleje.

Allergi kan også være genetisk betinget og døjer I med allergi i familien, så bør I tage yderliger forholdsregler, da jeres barn vil være disponibel for selv at udvikle allergi.

Det bør I også tænke ind i jeres valg af babydyne. Noget fyld er nemlig mere allergivenligt end andet.

Det kan du læse en smule mere om nu, men også i vores grundigere gennemgang af de forskellige fyld muligheder du har, længere nede i teksten.

Fyldets betydning i babydyner

Når du skal købe en babydyne, så har du forskellige muligheder, når det kommer til fyld. De mest almindelige fyld typer til babydyner er:

 • Dun
 • Mikrofiber
 • Uld
 • Kapok
 • Temprakon

De forskellige fyld typer har forskellige fordele og ulemper. Det er så bredt et område, at vi har besluttet at gennemgå de forskellige fyld typer enkeltvis senere.

Men overordnet så har dit valg af fyld betydning for babydynens vægt, evne til at temperaturregulere, allergivenlighed, vaskbarhed og prisen.

Bæreevnen i dyner til babyer

Når man taler om bæreevnen af en babydyne (eller en hvilken som helst anden dyne), så er det et udtryk for dynens kvalitet.

Jo højere bæreevnen er jo bedre kvalitet er babydynen i. Bæreevnen er en måling for, hvor isolerende dynen er.

Den højeste bæreevne på en babydyne er 13.

En babydyne med en bæreevne på 13 er dyner, hvor der er anvendt dun fra moskusænder eller andre glastyper fra kolde egne.

Hvis dit barn er kuldskær og du gerne vil have en dyne, der er meget isolerende, så er bæreevnetallet af stor betydning.

Dynens vaskbarhed er vigtig

En babydyne skal vaskes oftere end en voksendyne. Derfor bør du også tænke babydynens vaskbarhed ind i dit valg.

Optimalt skal din babydyne gerne kunne vaskes i maskinen på 60 grader.

Det vasker babydynen grundigt ren og fjerner bakterier og slår støvmider ihjel.

Det er dog ikke alle babydyne typer, som kan klare vask på høje temperaturer. Uld er en af dem.

Til gengæld har ulden en selvrensende effekt fra naturens side, der hedder lanolin.

Den er bakterie rensende og støvmide hæmmende, hvilket retfærdiggør, at ulddynen kun kan vaskes i lunkent vand.

NB: Brug aldrig vaskepulver med parfume eller andre allergifremkaldende stoffer, når du vasker din babydyne.

Det koster en babydyne

Der er store prisforskelle på babydyner. Det, der er den største faktor for prisen, er fyldet i babydynen.

Hvilket fyld du skal vælge og hvilken prisklasse du ender op i, er op til dig og dine præferencer.

Læs med videre og bliv klogere på de forskellige typer af fyld i babydyner.

De 5 mest almindelige typer af fyld i babydyner

Når du skal vælge babydyne til din guldklump, så er der mange ting, som du skal forholde dig til.

En af dem er, hvilket fyld som babydynen skal bestå af.

For at gøre dig klogere på de forskellige muligheder du har, så gennemgår vi nu de 5 mest anvendte fyld typer til babydyner.

Vi kigger på deres isoleringsegenskaber, temperaturregulerende egenskaber mm. Vi kigger på, hvor lette de er at rengøre og vi ser på, om de er allergivenlige eller ej.

Babydyne med dunfyld

Dun er i flere århundrede blevet brugt som fyld i dyner i Danmark og resten af Norden. Det har været nødvendigt for, at vi har kunne holde varmen om natten.

Dun bliver også ofte benyttet til babydyner.

Dun udmærker sig ved at have en rigtig god isoleringsevne. Isoleringsevnen afhænger dog af, hvilken type dun der er tale om.

Edderdun er den absolut bedste dun, du kan få, når det kommer til den varmeisolerende effekt.

Moskusdun, der er en anelse billigere, har dog også en rigtig god isolationsevne.

Dundyner kan som oftest tåle at komme i vaskemaskinen på 60 grader.

Du kan endda være så heldig, at den dundyne, du er faldet for er behandlet mod støvmider og bakterier.

Det betyder, at du ikke behøver at vaske dynen så ofte, som hvis den er ubehandlet.

Hvordan dynen er behandlet vil stå på vaskevejledningen. Følg denne vejledningen nøjagtigt, da du ellers risikere at ødelægge din dun babydyne.

Dun er et naturmateriale og derfor et sundt materiale. Dun kan også benyttes af allergikere, du skal dog være opmærksom på at nogle alergikere reagere på dun.

Hvis din baby har allergi, bør du måske vælge en anden type dyne, så du er sikker på ikke at fremprovokere en reaktion selvom sandsynligheden er lille.

Fordele ved en dun babydyne:

 • Rigtig god isoleringsevne
 • Det er et naturmateriale
 • Den kan maskinvaskes på 60 grader

Ulemper ved en dun babydyne:

 • Ikke anbefalelsesværdig, hvis dit barn har dun-allergi eller slem støvallergi
 • Kan være for varm om sommeren

Babydyne med mikrofiber fyld

Mikrofiber babydyner er rigtig gode til babyer, der let får det for varmt om natten. Et lille barn kan afgive op mod en kvart liter sved i løbet af en nat, hvis barnet har tendens til nattesved.

Vælger du en mikrofiber babydyne, så får du en dyne, der leder sveden væk fra kroppen, så barnet ikke vågner med en våd dyne.

Mikrofiber babydyner kan let vaskes i maskinen på 60 grader. Det gør det let for dig at holde dit barns dyne ren og bakteriefri.

Mikrofiber har ligeledes den fordel, at det tørre hurtigere end for eksempel dun.

Mikrofiber er et syntetisk materiale, som er perfekt til små børn (og voksne) som har allergi mod fjer, dun eller støvmider.

Mikrofiber er altså et rigtig godt alternativ til babydyner med naturligt fyld.

Fordele ved mikrofiber babydyner:

 • Transportere effektivt sveden væk fra kroppen
 • Meget allergivenlig
 • Kan vaskes i maskine på 60 grader
 • Tørrer hurtigt efter vask

Ulemper ved mikrofiber babydyner:

 • Den er ikke altid varm nok om vinteren

Babydyne med uldfyld

Uld har ligesom dun en lang tradition i Danmark og resten af Norden som dyne. Uld babydyner er også vældig populære og det er ikke uden grund.

Uld babydynens største fordel er dens temperaturregulerende egenskaber.

Det betyder, at ulddynen vil hjælpe dit barn med at holde på varmen, hvis der er koldt i rummet, hvor barnet sover.

Er der varmt i rummet, vil ulddynen i stedet transportere varmen væk fra dit barn, så han eller hun ikke kommer til at svede. Det er altså en dyne din baby kan sove med hele året.

Uld-babydyner kan godt vaskes, men det er ikke så let som med eksempelvis dun- eller mikrofiberdyner.

Ulddyner tåler nemlig ikke høje temperaturer. Og selvom de fleste uldbabydyner kan tåle at blive vaskes i vaskemaskinen på et uldprogram - så er det ikke tilfældet med dem alle.

Det er derfor en rigtig god idé at du læser op på vaskevejledningerne på den ulddyne, du har i kikkerten.

Ulddyner er rigtig velegnet til børn med allergier.

Uld indeholder nemlig fra naturens side fedtstoffet lanolin.

Fedtstoffet har en antibakteriel virkning som hindre bakteriedannelse og som samtidig holder støvmider ude af dynen.

Fedtstoffets næsten magiske virkning er også årsagen til, at ulddyner ikke behøver vaske så ofte som andre babydyne typer.

Fordele ved uld babydyner:

 • Naturmateriale
 • Temperaturregulerende
 • Allergivenlig

Ulemper ved uld babydyner:

 • Kan ikke vaskes på høje grader
 • Ikke alle ulddyner kan maskinvaskes

Babydyner med temprakonfyld (NASA fyldet udviklet til astronauter)

Temprakon er udviklet af NASA til astronauter, men dens fantastiske egenskaber har også gjort den vældig populær som blandt andet dynefyld til både voksne og børn.

Temprakon har nemlig helt enestående varmeregulerende egenskaber, som gør at en temprakon babydyne selv regulere varmen i løbet af natten, så dit barn ikke får det for varmt.

Temprakon er også let at have med at gøre, når det kommer til vask og tørring.

Temprakon kan maskinvaskes ved 60 grader og den kan også sagtens holde til at komme en tur i tørretumbleren.

Temprakon babydyner er Astma og Allergi-godkendt.

Det syntetiske materiale tiltrækker sig ikke støvpartikler og materialet danner dårlig grobund for bakterier.

Fordele ved temprakon babydyner:

 • Temperaturregulerende
 • Kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles
 • Allergivenlig

Ulemper ved temprakon babydyner:

 • Ikke den mest prisvenlige babydyne type

Babydyne med kapok fyld

Kapok er et naturmateriale. Det stammer fra kapoktræets frøkapsler.

Kapokfibre er den letteste slags fibre i verden. Til sammenligning er den 8 gange lettere end bomuld.

De helt tynde fibre er utrolig bløde og føles som en mellemting mellem velour og silke. Kapok giver lette og luftige babydyner.

Fordi kapokfibrene er så fine, så indeholder de omkring 80% luft. Luften, der ophobes i kerne af fibrene, gør en kapok babydyne utrolig isolerende samtidig med, at den er varmeregulerende.

Det betyder, at dit barn kan holde varmen hele året rundt uden at vågne op midt på natten badet i sted.

En kapokdyne kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader. Det anbefales dog, at du undlader at tilsætte skyllemiddel. Skyllemiddel nedbryder nemlig kapokkens fibre.

Når du vasker en kapok babydyne, så er det vigtigt, at du giver den en ekstra centrifugering, inden du hænger dynen til tørre.

Kapok fibre kan nemlig binde meget vand. Det er derfor den kan holde dit barn tør om natten, selv om han eller hun lider af nattesved.

Kapokfyld er en allergivenlig dyneløsning til dit barn. Kapok tiltrækker nemlig hverken støvmider eller bakterier.

Det betyder, at du ikke behøver at vaske dynen særlig ofte. Det meste af tiden kan du nøjes med at hænge den udenfor og lade den lufte igennem.

Fordele ved kapok babydyner:

 • Vejer næsten ingenting
 • Temperaturregulerende
 • Varmeisolerende
 • Kan maskinvaskes ved 60 grader
 • Allergivenlig

Ulemper ved kapok babydyner:

 • Ikke den mest prisvenlige model
 • Kræver en ekstra centrifugering efter vask pga fibrenes evne til at opsuge vand

Når guldklumpen bliver for stor til babydynen, så er den perfekt at bruge som legetæppe eller rullet sammen som støtte, når barnet sidder. Den er også stadig perfekt i barnevognen, hvor en juniordyne bliver for stor.

Vinterbabydyne, sommerbabydyne eller temperaturegulerende dyne

Akkurat som til voksne, så findes der også et stort udvalg af babydyner. Men som udgangspunkt kan man dele dem ind i 3 hovedkategorier.

 • Vinterbabydyne
 • Sommerbabydyne
 • Temperaturregulerende babydyne

Vinterbabydynen er en kraftig dyne, der er en del tykkere end en sommerdyne.

Vinterdynen holder bedre på varmen, så dit barn ikke fryser om natten.

Sommerbabydynen er en tynd dyne uden meget fyld.

Den lægger sig let over barnet og sørger for, at barnets søvn ikke bliver afbrudt, fordi barnet svede.

Temperaturregulerende babydyner er dyner, der er lavet af materialer, som er temperaturregulerende akkurat som navnet indikere.

Det betyder, at du i teorien kan bruge dynen til din baby året rundt.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 babydyner, har Kristina Bonde valgt Cocoon Amazing Maize babydyne, som den bedste babydyne i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære babydyner, herunder bl.a. Quilts of Denmark Temprakon Zone helårs, Cocoon Merino Uld Babydyne, Drømmedynen 1-4 År & Happy Kids helårs.

8 ofte stillede spørgsmål om babydyner

Skal jeg både købe en vinterdyne og en sommerdyne til min baby?

Nej. Du kan vælge en temperaturregulerende dyne, hvis du gerne vil nøjes med at købe én babydyne. Men er dynen ikke temperaturregulerende, så vil det sikkert være nødvendigt at købe dyner der er sæsonbetonet.

Mit barn har allergi - hvilken babydyne skal jeg vælge?

Har dit barn allergi, så bør du ikke vælge en babydyne med dun, men i stedet en babydyne i for eksempel mikrofiber eller uld. Det er begge fyld typer, der er velegnet til allergikere.

Kan en babydyne tørretumbles?

Nogle kan. En dundyne bør altid tørretumbles med et par tennisbolde for at gøre dunene fluffy igen. Mikrofiber dyner kan også tørretumbles.

Hvor stor er en babydyne?

De fleste babydyner måler 70 x 100 cm. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle brands, der følger disse mål. Babydynens mål har stor betydning for udvalget af sengesæt, der passer i størrelsen.

Hvor længe har barnet brug for en babydyne?

Typisk har barnet brug for en babydyne, indtil det er mellem 1 og 2 år gammelt.

Hvor høje temperaturer skal en babydyne vaskes ved?

Optimalt skal en babydyne kunne vaskes ved 60 grader, da det dræber bakterier. Dyne typer i uld er dog undtaget, da de indeholder lanolin som er bakteriedræbende. Husk at checke vaskeanvisninger på dynen.

Hvilken er den varmeste babydyne?

Den varmeste babydyne er en babydyne med edderdun. Men babydyner med dun fra moskusænder og andre gæstyper fra kolde egne har også en god varmeevne.

Hvad betyder bæreevnen i forhold til valg af babydyne?

Bæreevnen har betydning for, hvor varmeisolerende babydynen er. Jo højere bæreevne tallet er jo mere varmeisolerende er dynen.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Tigerspringers børneguru
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at hun har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
32 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5