Bedste aktivitetstæppe: Se de 3 udvalgte aktivitets- og legetæpper til babyer i 2021

Bedste aktivitetstæppe: Se de 3 udvalgte aktivitets- og legetæpper til babyer i 2021

Det bedste aktivitetstæppe giver dit barn gode oplevelser! Vælg et tæppe med bue henover hvori man kan hænge små bamser eller andet spændende legetøj der kan aktivere barnet. Man bør også lægge vægt på at man får valgt et blødt aktivitetstæppe i den rigtige størrelse. Bliv klogere på valg af et godt legetæppe til babyer og se hvilke vi anbefaler lige her i artiklen.

Af Tigerspringers børneguru
Priser er opdateret i dag onsdag d. 27 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 4. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 16. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Done By Deer Aktivitetstæppe - Grå aktivitetstæppe

Konklusion: Her er det bedste aktivitetstæppe

Done By Deer Aktivitetstæppe - Grå aktivitetstæppe er udvalgt af Kristina, som det bedste aktivitetstæppe i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til aktivitetstæppe

Med det bedste aktivitetstæppe kan du stimulere det helt lille barns nakke- og skuldermuskler, så barnet kan lære at holde hovedet selv og siden begynde at kravle og udforske verden.

Med det bedste aktivitetstæppe kan du let underholde den lille, så du selv kan få et velfortjent hvil eller få begge hænder fri til at foretage dig noget andet. Og fordi aktivitetstæppet vejer så lidt, så kan du let flytte det rundt alt efter hvor i boligen du befinder dig.

Butikkerne bugner af babyudstyr og det kan gøre det svært at overskue markedet. Jeg har derfor her samlet et udvalg af de bedste aktivitetstæpper på markedet i øjeblikket. Det er aktivitetstæpper som er blevet rost til skyerne af både fagfolk og almindelige forbrugere som du og jeg.

3 gode råd til dig der skal købe aktivitetstæppe

 1. Vælg et aktivitetstæppe der passer til jeres livsstil - Er i meget på farten, så kan det være en fordel at vælge et aktivitetstæppe, der ikke fylder særlig meget. Omvendt kan i vælge et med bøjle og en masse ekstra egenskaber hvis i ikke behøver tænker over størrelse og vægt.
 2. Vælg et aktivitetstæppe der er let at rengøre - Det kan ikke undgås, at et aktivitetstæppe bliver beskidt og det er derfor vigtigt, at du vælger en model der er let og hurtig at vaske og tørre. Hvis du gerne vil være sikker på at aktivitetstæppet bliver ordentlig rent, så vælg et der kan vaskes på 40 og optimalt 60 grader. Det dræber alle bakterier.
 3. Vælg et aktivitetstæppe i et design du synes er fedt - Mens barnet endnu er så lille, så tag blot hensyn til dine egne designmæssige ideer og vælg et aktivitetstæppe, som du synes passer ind i boligens design. Du kommer til at se meget på det de næste mange måneder.

Hvilket aktivitetstæppe er bedst i test?

1. Done By Deer Aktivitetstæppe - Grå aktivitetstæppe

Done By Deer Aktivitetstæppe - Grå aktivitetstæppe

Done By Deer aktivitetstæppe

Hang the toys in 13 different positions on the arches. Croco will crackle when touched, Elphee rattles, the little mirror will smile back and the balloons contains chime and a bell - all for your baby's stimulation. Done by Deer er dansk design med en... Læs mere hos Babysam

2. Filibabba Activitynest soft quilt, Dark grey aktivitetstæppe

Filibabba Activitynest soft quilt, Dark grey aktivitetstæppe

Filibabba aktivitetstæppe

Aktivitetsnesten er udviklet til at vokse med barnet, da den har flere funktioner. Brug den som kravlegård, aktivitetstæppe, legetæppe, babynest. Når baby er helt lille kan aktivitetsnesten med fordel bruges med siderne lukket og med aktivitetsstænger på,... Læs mere hos Babysam

3. Lamaze Freddie the Firefly Gym aktivitetstæppe

Lamaze Freddie the Firefly Gym aktivitetstæppe

Lamaze aktivitetstæppe

Aktivitetscenter Freddie The Firefly Aktivitetstæppe i stærke farver, med bøjler og en praktisk pude der kan bruges til at træne barnet i at sidde selv. Tæppet har mange finurlige detaljer som banret vil elske at udforske.... Læs mere hos Babysam

Hvad er et aktivitetstæppe?

Et aktivitetstæppe er praktisk talt uundværlig, hvis du har en lille baby. Aktivitetstæppet agerer både som beskyttelse, så barnet altid har noget blødt og rent at ligge på. Men et aktivitetstæppe kan meget mere end det.

Der findes forskellige typer af aktivitetstæppe. Nogle består blot af et blødt tæppe, hvor der er påsyet legetøj, andre har lyd og musik og andre igen har en bøjle over barnets hoved, hvorfra du kan hænge legetøj som barnet kan gribe ud efter. Med et aktivitetstæppe kan du derfor underholde den lille samtidig med, at du ved at han eller hun ligger blødt og sikkert.

Stimuler dit barn med et aktivitetstæppe

Små børn har brug for næring, beskyttelse og omsorg men de har også brug for masser af stimuli gennem leg. Du stimulerer dit barn gennem leg, når du for eksempel leger titte bøh eller præsentere den lille for nye indtryk.

Et aktivitetstæppe er et af de første stykker legetøj til baby som barnet virkelig får noget ud af. Der findes mange forskellige slags aktivitetstæpper. Der er aktivitetstæpper med lyd og musik og der er aktivitetstæpper med legetøj, som stimulerer barnets gribeteknik. Der er aktivitetstæpper i neutrale farver og i meget farverige kombinationer.

Er du i tvivl om hvilket aktivitetstæppe du skal vælge, så læs med videre hvor jeg guider dig igennem de muligheder du har og samtidig fremhæver jeg alle de fordele, der er ved at købe et aktivitetstæppe til baby

Hvor gammel skal barnet være for at få gavn af et aktivitetstæppe

Aktivitetstæppet er et af de stykker legetøj, som også henvender sig til helt små børn. Faktisk vil en baby allerede fra 4 ugers alderen have glæde af et aktivitetstæppe.

Den lille vil bruge tæppet til at udforske nye strukturer, farver og former og samtidig være godt underholdt. Og så er det rigtig god træning, når baby skal lære at holde hovedet selv og ligeledes styrke griberefleksen.

Det gode ved et aktivitetstæppe er, at det er relevant for dit barn i mange måneder. Selv om baby udvikler sig lynhurtigt, så vil aktivitetstæppet have interesse helt frem til at barnet er begyndt at kravle og bevæge sig mere frit rundt. Selv derefter finder mange børn tryghed i deres aktivitetstæppe.

Sådan finder du det bedste aktivitetstæppe til DIN baby

Der er ikke ét aktivitetstæppe, som man kan kåre som det ultimativt bedste aktivitetstæppe. Hvilket der er det bedste aktivitetstæppe afhænger nemlig af, hvilket tæppe der er det bedste match til jeres lille families behov.

Jeg gennemgår nu de ting, som du bør tage med i dine overvejelser, når du skal finde et aktivitetstæppe til din baby, som lever op til alle de krav, du har til det. Og du kan sagtens tillade dig at stille krav til aktivitetstæppet - der er nemlig så mange gode muligheder derude at der helt sikkert også er et der matcher dine behov.

Skal aktivitetstæppet have en bøjle til legetøj? Der findes overordnet to typer af aktivitetstæpper. Dem der har en bøjle og dem der blot består at tæppedelen.

Køber du et aktivitetstæppe med bøjle, så kan du aktiverer barnet, uanset om det ligger på maven eller på ryggen. I bøjlen vil du nemlig kunne hænge rangler og andet børnelegetøj som barnet kan gribe efter og lege med når han eller hun ligger på ryggen. Den samme mulighed har du ikke med et aktivitetstæppe uden bøjle.

Skal aktivitetstæppet have særlige egenskaber? Som du nok har opdaget, så er der et kæmpe udvalg af aktivitetstæpper, som du kan vælge mellem. Det betyder, at du skal tage stilling til, hvad aktivitetstæppet skal have af særlige egenskaber. Du har nemlig mange muligheder.

Der findes blandt andet et:

 • Aktivitetstæppe med lys
 • Aktivitetstæppe med lyd
 • Aktivitetstæppe med musik
 • Aktivitetstæppe med spejl
 • Aktivitetstæppe med knitrelyde
 • Aktivitetstæpper med forskellige overfladestrukturer
 • Aktivitetstæpper med bøjle til legetøj

Der findes selvfølgelig også aktivitetstæpper, der kombinerer flere af disse egenskaber. Du kan altså gå den traditionelle vej med en mere enkel aktivitetstæppe, der blot består af et blødt underlag og nogle fastmonterede stykker legetøj eller du kan vælge en model, der både har musik, legetøj og forskelliges stimulerende overflader som barnet kan røre ved.

Skal aktivitetstæppet være let at have med rundt? Du bør overveje, hvordan du tænker du mest kommer til at bruge aktivitetstæppet. Er det primært til brug i hjemmet, hvor du let kan flytte aktivitetstæppet rundt fra værelse til værelse.

Eller måske har du brug for et aktivitetstæppe, som er let at pakke sammen og som fylder så lidt som muligt, så det er let at have med rundt, når du er ude af huset. Fordi de fleste aktivitetstæpper ikke er voldsomt dyre, så vælger mange forældre at købe to aktivitetstæpper. Et mere "avanceret" aktivitetstæppe, som de har stående fast derhjemme og et mere enkelt, som er let at have med rundt når i besøger venner mm.

Skal aktivitetstæppet leve op til særlige hensyn til allergivenlighed eller bæredygtighed? -f Gør dig nogle overvejelser inden køb om aktivitetstæppet skal leve op til nogle særlige hensyn. Det kan være, at det er vigtigt, at aktivitetstæppet er allergivenligt eller at det tørre i en fart efter vask.

Det kan også være, at du gerne vil sikre, at dit barn udsættes for mindst muligt kemi ved at du køber et aktivitetstæppe lavet af økologiske materialer eller at du bekymre dig meget om bæredygtighed. Der findes aktivitetstæpper, der lever op til lige præcis de krav DU har - du skal bare gøre dig bevidst om hvad de er.

Hvad må aktivitetstæppet koste? - Der findes aktivitetstæpper i flere prisklasser. Prisen afhænger ofte af, hvor avanceret aktivitetstæppet er, altså hvor mange funktioner det har. Derudover afhænger prisen også af mærke, design og materialevalg.

Når du skal beslutte dig for, hvor mange penge du vil betale for et aktivitetstæppe, så er det en god idé at tænke over, hvor meget du forestiller dig at i kommer til at bruge det.

Kommer i til at bruge aktivitetstæppet, i gennemsnit lige så meget, som andre forældre, så kan det bedst betale sig at i køber god kvalitet, der kan tåle hyppig vask og slid. Et aktivitetstæppe er nemlig noget af det babyudstyr i kommer til at bruge mest de første mange måneder.

Du skal regne med at skulle bruge et sted mellem 400 kr og 1500 kr på et kvalitets aktivitetstæppe, alt efter hvilken model du vælger.

Et aktivitetstæppe er fantastisk når barnet skal træne nakke- og rygmuskler

Små børn har brug for at træne deres ryg- og nakkemuskler for i første omgang selv at kunne holde hovedet oppe og kigge rundt og derefter for at kunne kravle og gå.

En af de bedste måder at træne disse er ved at lægge baby på maven, så vil den lille nemlig automatisk forsøge at holde hovedet oppe og derved træne nakke- og ryg muskulaturen.

Men det kan tit være svært at få den lille til at blive liggende på maven. Enten er han eller hun allerede stor nok til bare at rulle om på ryggen eller også bliver det under hyl og protester.

Du vil dog opleve, at du vil få meget større succes, hvis du lægger baby på et aktivitetstæppe. På et aktivitetstæppe vil barnet nemlig blive underholdt af de fastsyede stykker legetøj på aktivitetstæppet, de farvestrålende mønstre og de forskellige struktureret.

Med et aktivitetstæppe kan barnet let aktivere sig selv

Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at være nybagte forældre. Det er hårdt at skulle være "på" konstant og hele tiden sørge for at tilfredsstille den lilles behov, samtidig med at hjemmet også skal holdes.

Med et aktivitetstæppe til baby så kan du få begge hænder fri, samtidig med at den lille er optaget af at undersøge det spændende aktivitetstæppe. Og fordi aktivitetstæppet er så let at flytte rundt, at du sagtens kan have baby på den ene arm og aktivitetstæppet i den anden, så kan du let flytte det rundt i boligen efter behov.

Du kan for eksempel bruge aktivitetstæppet mens du laver mad, lægger vasketøj sammen eller gør dig klar foran spejlet. Opgaver der nu engang er lettest at udføre, når du har begge hænder fri. Og så er det oplagt at bruge det på stuegulvet, så du kan få et velfortjent hvil på sofaen, måske foran Netflix?

Aktivitetstæppet beskytter dit barn mod kulde fra gulvet

Dit barn har rigtig godt af at lege på gulvet, fordi det træner barnets muskulatur og fordi det opfordrer barnet til at lære at kravle og siden gå for at kunne komme rundt og udforske verden (rummet).

Første skridt på vejen er, at det lille barn skal lære at holde hovedet selv og vende hovedet uden at tabe balancen. Det gøres bedst ved at placere barnet på maven på et aktivitetstæppe, der kan holde barnet underholdt.

Det er oplagt at lægge aktivitetstæppet på gulvet, hvor du er sikker på, at barnet ikke kan komme til skade ved at rulle væk fra aktivitetstæppet. Når du bruger et aktivitetstæppe som underlag, så behøver du heller ikke bekymre dig for om gulvet er for koldt eller måske en smule snavset.

Små børn er letpåvirkelige af kulde og må ikke ligge i gennemtræk, men de har heller ikke godt at den kulde, der stråler op fra gulvet i mange huse. Hvis du har det fodkoldt, der hvor du bor, så er det endnu en oplagt grund til at købe et aktivitetstæppe

Fold aktivitetstæppet sammen og tag det med når I skal ud

Mange forældre har fået øjnene op for, hvor praktisk det er at have et aktivitetstæppe, der let kan foldes sammen og tages med rundt.

Hvis du altid har aktivitetstæppet med, når du triller en tur med barnevognen eller er på besøg hos venner, på café eller lignende, så har du altid mulighed for at underholde den lille og selv få hænderne fri et øjeblik.

Har du glemt pusletasken. så kan du også let bruge aktivitetstæppet, når den lille skal skiftes. Langt de fleste aktivitetstæpper er lette at vaske og tørre og det indbyder til, at du både kan tillade dig at bruge dit aktivitetstæppe derhjemme men også på græsplænen eller på legepladsen, hvor du måske er med dine ældre børn

Et aktivitetstæppe er den perfekte barselsgave eller gave til babyshower

Hvis du er på udkig efter en gave, du skal bruge til barselsgave, som gave til babyshower eller måske som dåbsgave, så er et aktivitetstæppe ikke nogen dårlig idè.

Et aktivitetstæppe er nemlig en af de gaver, som bliver brugt og som ikke bare ender i et skab eller i en skuffe. Og det er endda en gave, der vil blive brugt i mange måneder. Det er ellers et særsyn med babyudstyr og babylegetøj, fordi barnets udvikling går så lynende hurtigt det første år.

Hvis du er ferm med nål og tråd, så kan du endda brodere en lille hilsen, eller barnets navn på aktivitetstæppet, så bliver det pludselig til en meget personlig gave, som samtidig er meget traditionel, fordi det har været kutyme op igennem tiden med gaver med broderi.

Du kan selvfølgelig også sagtens give aktivitetstæppet som det er og nøjes med at pakke det festligt ind.

Forskel på aktivitetstæppe, legetæppe

Hvis du er nybagt førstegangsforældre eller på udkig efter en gave til en baby i familien eller vennekredsen, så kan det være rigtig svært at finde rundt i de mange begreber, der fyger rundt i luften i en butik, der sælger babylegetøj.

Hvad er for eksempel forskellen på et aktivitetstæppe og et legetæppe. Et aktivitetstæppe er som sagt et mindre og blødt legetæppe, som er henvendt til helt små børn på under 1 år. Tæppet har som regel indbygget legetøj, musik eller lignende der kan stimulere et helt lille barn.

Et legetæppe er til børn på +1 år. Et legetæppe er lavet af et gulvtæppelignende materiale og er markant større end et aktivitetstæppe. Det er heller ikke lige så tykt eller blødt som et aktivitetstæppe. Til gengæld er det alletiders at lege på for et kravlende eller gående barn. En klassiker blandt legetæpper er legetæppet med bilbane på. De findes dog også i mange andre udgaver.

Børnelegetøj og CE-Certificering

Der er en stor tryghed i at købe produkter, der er produceret til at blive solgt i EU-lande. I Danmark og de andre EU-lande har vi nemlig strenge krav til fremstilling af legetøj, blandt andet aktivitetstæpper. Når en varer er godkendt til salg og brug i EU-lande, så har produktet en CE-mærkeordning som er en af de strengeste certificeringer på markedet og én der sikrer og legetøj som ikke er skadeligt for vores børn.

Det er Sikkerheds- og Miljøstyrelsen, som fører tilsyn med at både producenter og forhandlerne overholder kravene der er til CE-mærkeordningen.

Når du køber en varer som et aktivitetstæppe, der har et CE-certifikat, så kan du være sikker på:

 • At aktivitetstæppet ikke indeholder skadelige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer
 • At aktivitetstæppet er produceret under miljøvenlige produktionsforhold
 • At aktivitetstæppet er sikkert for dit barn at lege med
 • At aktivitetstæppet er teste og godkendt på uvildig laboratorium

CE-certificeringen er en af de allermest anerkendte mærkeordninger som gør, at du som forbruger kan føle dig helt tryg, når du handler.

Har du besluttet dig?

Udvalget er stort, men derfor har du sikkert alligevel hurtigt spottet en favorit eller to som har vakt din interesse. Hvis du har spørgsmål, som jeg ikke har fået besvaret i min gennemgang her, så kan du søge yderligere information på forhandlernes side.

Jeg har lagt link ind til forhandlerne, så du hurtigt og let kan klikke dig videre. Ud over at have lagt link ind til forhandlerne, så har jeg også gjort det let for dig at gennemskue, hvor du kan købe det aktivitetstæppe, du har øje på og hvor du kan købe det billigst. Rigtig god fornøjelse med aktivitetstæppet.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 aktivitetstæpper, har Kristina valgt Done By Deer Aktivitetstæppe - Grå , som det bedste aktivitetstæppe i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære aktivitetstæpper, herunder bl.a. Filibabba Activitynest soft quilt, Dark grey & Lamaze Freddie the Firefly Gym.

7 ofte stillede spørgsmål til aktivitetstæpper til babyer

Hvornår begynder babyer at gribe efter legetøj?

Babyer begynder at gribe efter legetøjet i bøjlen fra de er ca. 3 mdr. gamle. Fra 0 til 3 mdr. iagttager de primært legetøjet og fra 7 mdr. er det sjældent nok blot at ligge på ryggen og gribe efter legetøjet.

Hvilke aktivitetstæppe skal man vælge?

Man skal vælge det aktivitetstæppe der kan opfylde de stimuli og den motoriske udvikling man vil give sin baby.

Hvad koster et aktivitetstæppe til baby og børn?

Et godt aktivitetstæppe til babyer med legetøj koster fra 500 kr. og op til 1.500 kr. Prisen afhænger bl.a. af størrelsen på tæppet og hvilket legetøj der medfølger. De fås dog ofte på tilbud inkl. legetøj, plysdyr mm.

Gulvet er for koldt til et aktivitetstæppe, hvad gør man?

Er gulvet for koldt til at man vil lade sin baby lege herpå, så kan man med fordel lægge aktivitetstæppet ovenpå et uldtæppe, en skridsikkerhedsmåtte el.lign. for ekstra isolering med kulden i gulvet. Husk at baby ikke bør ligge i træk på gulvet.

Findes der et allergivenligt lege- og aktivitetstæppe til babyer?

Der findes allergivenlige lege- og aktivitetstæppe til babyer og børn. Det er ikke kun små børn der i forvejen lider af astma eller har tendens til overfølsomheder, der har gavn af at lege med sundhedsvenligt legetøj. Valg af allergivenligt legetøj kan også forebygge allergi hos ens barn.

Aktivitetstæppet rykker sig under leg, hvad gør man?

Rykker aktivitetstæppet sig under leg, så er der gode råd til løsning af problemet. Man kan med fordel lægge en skridsikkerhedsmåtte under tæppet og dermed pacificere dets position på gulvet.

Aktivitetstæppe til baby, hvad skal man være opmærksom på?

Ved køb af aktivitetstæppe til baby (0 - 2 mdr.) kan man med fordel se efter et tæppe med gribevenlige overflader, da bøjlen over barnet formentlig ikke kan ses grundet mindre syn de første par måneder. Til store babyer (2 - 4 mdr.) kan man med fordel se efter tæpper med gribevenligt legetøj på bøjlen der går over babyen.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Tiny Love Into The Forrest, Tiny Love Gymini Kick & Play og Oxybul Aktivitetstæppe med bue.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Kristina

Kristina er den perfekte mor, spørger du os! Der er absolut ingen tvivl om, at Kristina har et kæmpe produktkendskab når det kommer til babyudstyr, legetøj mv. qua hendes rolle som mor til sine egne to børn.

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5